Saturnus HS 1 – HLB Van Daal/DS HS 3 op 01-12-‘18
0-4
13-25, 23-25, 23-25, 23-25

Na een weekje pauze hadden we vandaag alweer een thuiswedstrijd op het programma staan. Uit Den Dungen kwamen Heren 3 bij ons op bezoek. Op basis van de stand waren we zeker niet kansloos. Wat aan onze kant niet hielp was de blessure van Tom en een zieke Joost. We hadden niks te wisselen dus.
We begonnen met Jeroen en Jeroen op het midden. Kevin en Jop als aanvallers buiten en Willem met Sander in de diagonaal. Halverwege wisselden we Sander en Jeroen H. om, verder was de opstelling steeds hetzelfde.
Nadat we de eerste set kansloos hadden verloren, werd het vervolg van de wedstrijd spannender en beter, maar ook wisselvallig. In set 2, 3 en 4 kenden we mindere fases met soms knullige fouten en miscommunicaties, maar ook goede reeksen met service- en aanvalsdruk. Zo raakten we soms een voorsprong kwijt, maar wisten we ook achterstanden weg te werken. In alle drie de sets stonden we 20-20/21-21 gelijk. Helaas slaagden we er geen enkele keer in om die setfinales te winnen – we verloren 3x op rij met 23-25 de set. Op de momenten dat het nodig was, waren we niet stabiel genoeg en wisten we de fouten bij de tegenstander niet af te dwingen, in plaats daarvan maakten we ze zelf. Zo eindigde set 3 bij 23-24 achter met een bal die het dak leek te raken, maar bij ons gewoon in het centrum neer kon vallen, zonder dat iemand er iets aan deed.
Zo blijven we laatste met 4 uit 9, maar hebben we ook vandaag kansen gehad op meer. Er is nog werk aan de winkel als het gaat om efficiëntie en de juiste sfeer met elkaar vinden.
Komende zaterdag zijn we vrij, 15 december zijn we opnieuw de thuisspelende ploeg en komt Hajraa H2 op bezoek, dat 8e staat.