Eerste toernooidag voor mini’s niveau 2.1

By | Nieuws

De meiden van 2.1 speelden zondag 13 januari hun allereerste officiële wedstrijd. En een beetje zenuwachtig waren ze daarvoor wel. Maar na het eerste fluitsignaal was daar weinig meer van te merken. Ze lieten meteen zien wat ze allemaal al kunnen! Het gooien en vangen ging dan ook erg goed. Helaas bleek de tegenstander SOMAS/Activia uit Wanroy nog net iets te sterk: er werd met 2-3 verloren. Maar het had net zo goed andersom kunnen zijn. En dat tegen kinderen met meer ervaring, knappe prestatie.

De tweede wedstrijd was tegen TFC. Deze wedstrijd ging gelijk op en er werden al knappe rally’s gespeeld. De tegenstander kon soms het hele team ‘terugverdienen’ door te volleyen en dan te vangen. Dat beheersen onze meiden nog niet. Desondanks konden ze goed mee komen. Het bleef spannend tot het einde en net voor het laatste fluitsignaal konden ze de 2-2 veilig stellen.

Meteen al punten behaald op de eerste toernooidag! Het “Allee hoppa” schalde, onder leiding van trainer coach Noah, dan ook regelmatig door de zaal. Meteen door, zonder pauze naar de derde wedstrijd. Dat was helaas net iets te veel. De meiden waren de focus een beetje kwijt en waar hiervoor alle ballen gevangen werden vielen ze nu regelmatig uit de handen. Omdat de concentratie en de krachten op waren, ging ook de service niet meer zo goed en werd er met 6-1 verloren van het andere team van SOMAS/Activia. Maar wat was het een leuke ochtend en wat hebben ze het goed gedaan!

We kijken uit naar de volgende toernooidag!

Udenhout gunstige tegenstander voor Heren 1

By | Nieuws

Udenhout HS 1 – Saturnus HS 1 op 12-01-‘19

3-1

25-15, 29-27, 25-21, 23-25

De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar waseen uitwedstrijd tegen Udenhout. In de 2e wedstrijd van het seizoenwaren zij in Muzerijk geweest en toen hadden we ze de laatste set afgesnoept. Vandaaggebeurde dat opnieuw. Zo komt dus 1/3 van ons puntenaantal van Udenhout.

Joost was geblesseerd en trad op als coach.Verder waren we compleet, zonder wissels, en niet allemaal even fit. Jeroen enJeroen speelden op het midden en verder stonden we zoals gebruikelijk opgesteld(Kevin/Jop en Sander/Willem en Koen als libero).

In de wedstrijd kenden we 1 echt slechte faseen die zat in de eerste set. De wedstrijd begon kalmpjes en we gingen tot 13-12gelijk op. Daarna kregen we 10 punten op rij tegen en was de set snel voorbij.

Daarna werd het spannender. Het niveau wasvan beide kanten niet geweldig: veel servicefouten en een flink aantalknulligheden. Aanvallend waren we aan elkaar gewaagd op de buitenkanten. Hetverschil werd gemaakt op het midden. Als Udenhout zijn middenaanvallers instelling kon brengen leverde dat telkens een directe score op. Als wij met deservice de middenaanval konden ontregelen hadden we goede kansen. Aangezien datregelmatig lukte, bleef alles in balans. In de laatste 3 sets stond dan ooktelkens 20-20 of 20-21 op het bord. In de 2e set hadden we geensetpunt, maar hielden we wel lang stand. In set 3 maakten we in de finale 3persoonlijke fouten achter elkaar, waardoor de set verloren ging. In de laatsteset viel voor ons alles goed. Na 23-22 achter, maakten we 3 punten op rij enkonden we een klein feestje bouwen.

Volgende week komt Peelpush op bezoek dat 10estaat en 12 punten meer heeft. In Meijel hadden we in oktober een zeer matigewedstrijd gespeeld. Dit willen we graag rechtzetten!

Nieuwjaarsreceptie

By | Nieuws

De nieuwjaarsreceptie met het thema 50 tinten grijs (waarschijnlijk door de Vééle jubilarissen) is dit jaar georganiseerd door Dames 2 en het was een groot succes. Naast het grote feest was er ook een bingo, en dat ging er zeer fanatiek aantoe, het leek wel een volleybalwedstrijd.

12 1/2 jaar
Demi Gobes
Sophie van Lierop
 
25 jaar
Appie Douma
Herman Douma
Margreet van Gelder
Tiny Herpers
Hubert van Hout
Ger Sgroot
Maria Spekschoor
 
40 jaar
Martien van Hout
Ivo van Lierop
 
50 jaar
Theo van Boekel
Annie Janssen

Kick-off Cool volleybal

By | Nieuws

Een groepje mensen wil zich in gaan zetten om onze vereniging aantrekkelijk te maken. Door op een andere manier het sporten en trainen aan te bieden en daardoor het plezier in het spel te verhogen zal het leuk gaan worden voor (jonge) kinderen en jeugd om mee te doen.

Op zaterdag 22-12-18 is er een kick-off vergadering geweest en een werkgroep gestart die de nodige voorbereidingen gaat doen.

De uitdaging is iets te creëren wat aansluit bij de belevingswereld van de jeugd en gewoon leuk en uitdagend is om aan mee te doen. Dat betekent dat het leuk en dynamisch maken belangrijker is dan het accent leggen op volleybaltechniek (1 keer in de 3 minuten een bal passen, spreekt niet aan). Het moet ‘cool’ zijn om mee te doen.

Veerle ontvangt onderscheiding

By | Nieuws

Uit handen van voorzitter Olaf Melsen heeft Veerle van den Heuvel zaterdag 22 december de jeugdvrijwilligerspenning ontvangen. Ze ontving deze prijs vanwege haar tomeloze inzet voor de mini’s. De prijs is een initiatief van de gemeente Uden. Omdat Veerle niet bij de oorspronkelijke uitreiking kon zijn begin deze maand, ontving ze de penning deze ochtend.

Heren 1: geen kaarten, maar punten

By | Nieuws

Saturnus HS 1 – Hajraa HS 2 op 15-12-‘18

1-3

18-25, 18-25, 25-18, 14-25

Op de laatste speeldag van 2018 mochten wethuis aantreden tegen Hajraa H2. Ook vandaag hadden we weer enigszins een fantasieopstelling nodig om aan de bak te kunnen. Kevin was afwezig, Koen ziek en Jeroen W. geblesseerd (kon toch 3 sets spelen). Kas hadden we als back-up gevraagd, net als Erik die coachte.

We begonnen met Jop/Jeroen als passer-lopers, Jeroen en Tom (die zijn laatste wedstrijd bij ons speelde, omdat hij naar H2 verhuist) op het midden en Willem met Sander in de diagonaal. Joost was reserve.

Hajraa is een vereniging die de tegenstander met bedenkelijk gezang probeert te ontregelen en technisch verzorgd spel laat zien. Qua lengte hadden ze weinig in te brengen, op 1 middenspeler na die ook veelvuldig scoorde.

In de eerste 2 sets konden we in het begin goed mee komen en ging het tot 15 punten gelijk op. In het vervolg nekten persoonlijke fouten ons. En als er wat fout ging, baalden we daar veel te lang van en verdween langzaam de overtuiging. Zo stonden we in set 2 17-20 achter, maar pakten we in het vervolg nog maar 1 puntje.

Set 3 gaf een heel ander beeld. We legden servicedruk bij de tegenstander en zij kwamen er niet doorheen. Op een gegeven momentliepen we uit naar 18-11. Hajraa kwam nog wat dichterbij, maar wij wisten het gat weer naar 7 punten te brengen. Na een aardig begin was in set 4 de koek als snel op.
Op 12 januari hervatten we de competitie met een uitwedstrijd in en tegen Udenhout.

De balans na de eerste seizoenshelft valt voor ons niet erg positief uit. We hebben van 10 gespeelde wedstrijden nog geen enkele gewonnen. De teller staat op 5 punten die we in 4 wedstrijden hebben verzameld. De pech voor ons is dat we opeen enkele keer na nooit met een complete/fitte selectie aan kunnen treden doorblessures en andere verplichtingen. In wedstrijden tegen ploegen uit de onderste helft van de ranglijst komen we aardig mee (zie o.a. de wedstrijd tegen HLB van1-12), maar weten in de setfinales maar zelden te overtuigen.

Dikke duim voor Veerle van den Heuvel

By | Nieuws

Gemeente eert jonge vrijwilligers
Veerle van den Heuvel is binnen volleybalclub Saturnus/Hendriks Coppelmans een groot voorbeeld voor iedereen. Ze kon donderdag niet bij de bijeenkomst zijn maar krijgt, net als de rest, een dikke duim en een VVV-cadeaubon voor haar vele werk.

Veerle speelt zelf volleybal op Eredivisie niveau maar is daarnaast al jaren zeer actief als vrijwilliger. Veerle is op haar jeugdige leeftijd de eindverantwoordelijke voor de technische opleidingen van de mini’s, de jongste jeugd. Zij zet de lijnen uit op technisch gebied, houdt contact met de trainers en is vraagbaak voor ouders en en kinderen. Ook heeft ze afgelopen seizoen de opleiding van twee beachvolleybalteams verzorgd.

Heren 3: Dit was schandalig!

By | Nieuws

Heren 3 speelde zaterdag tegen Heren 3 van VC Hero. De heren gingen goedgehumeurd de wedstrijd in. Hero stond op nummer 10 in de ranking, dus deze wedstrijd zouden ze met gemak met 4-0 moeten winnen. De overmoedigheid resulteerde er al snel in dat de heren rommelig gingen spelen. De eerste set ging nog redelijk, maar vanaf de tweede set ging het flink bergafwaarts met het spelkwaliteit. Ballen vlogen meermaals de tribune op waardoor supporters van Hero mee konden spelen, ballen werden uit geslagen en werden in het net geserveerd. Het zoontje van Floris die ditmaal meehielp als teller begon enthousiast aan het werkje, maar naarmate de wedstrijd vorderde wist hij van ellende niet meer hoe hij moest reageren op papa. Koen keek hulpeloos naar mij of ik niet iets kon doen om beter te supporten. Paul stond hoofdschuddend langs de lijn te kijken hoe zijn team zichzelf de afgrond inwerkte. De heren hebben de eerste drie sets gewonnen, maar in de laatste set werd het een dusdanige rommel dat Hero de set heeft kunnen winnen. Dit klinkt allemaal niet zo erg, maar wat betreft spel was deze wedstrijd echt schandalig.

Saturnus staat nog steeds op een gedeelde eerste plek, maar hopelijk kunnen ze de scherpte snel weer herpakken.

Liefs, een trouw doch teleurgesteld supporter

Werkgroep Cool Volleybal

By | Nieuws

Een groepje mensen wil zich in gaan zetten om onze vereniging aantrekkelijker te maken. Door op een andere manier het sporten en trainen aan te bieden en daardoor het plezier in het spel te verhogen zal het leuk gaan worden voor (jonge) kinderen en jeugd om mee te doen.
De uitdaging is iets te creëren wat aansluit bij de beleveniswereld van de jeugd en gewoon leuk en uitdagend is om aan mee te doen. Dat betekent dat het leuk en dynamisch maken belangrijker is dan het accent leggen op volleybaltechniek (1 keer in de 3 minuten een bal passen spreekt niet aan). Het moet ‘cool’ zijn om mee te doen. Denk bijvoorbeeld ook aan het hebben van een specifieke app op de smartphone.
Wij hebben goede faciliteiten, wij hebben mooie (beach)volleybalvelden en er zijn financiële mogelijkheden. Dus laten wij aan de slag gaan.
Wil je meehelpen? Er is een bijeenkomst gepland op zaterdag 22 december 2018 om 10:00 uur in het MuzeRijk, waar je van harte welkom bent. Mocht je hier ook aan willen deelnemen, dan ben je van harte welkom. Laat het wel even weten via secretaris@saturnushc.nl voor 14 december a.s. Mocht je de 22e niet kunnen, maar wel mee willen denken, laat het dan ook even weten.

Ongelukkige nederlaag Heren 1

By | Nieuws

Saturnus HS 1 – HLB Van Daal/DS HS 3 op 01-12-‘18
0-4
13-25, 23-25, 23-25, 23-25

Na een weekje pauze hadden we vandaag alweer een thuiswedstrijd op het programma staan. Uit Den Dungen kwamen Heren 3 bij ons op bezoek. Op basis van de stand waren we zeker niet kansloos. Wat aan onze kant niet hielp was de blessure van Tom en een zieke Joost. We hadden niks te wisselen dus.
We begonnen met Jeroen en Jeroen op het midden. Kevin en Jop als aanvallers buiten en Willem met Sander in de diagonaal. Halverwege wisselden we Sander en Jeroen H. om, verder was de opstelling steeds hetzelfde.
Nadat we de eerste set kansloos hadden verloren, werd het vervolg van de wedstrijd spannender en beter, maar ook wisselvallig. In set 2, 3 en 4 kenden we mindere fases met soms knullige fouten en miscommunicaties, maar ook goede reeksen met service- en aanvalsdruk. Zo raakten we soms een voorsprong kwijt, maar wisten we ook achterstanden weg te werken. In alle drie de sets stonden we 20-20/21-21 gelijk. Helaas slaagden we er geen enkele keer in om die setfinales te winnen – we verloren 3x op rij met 23-25 de set. Op de momenten dat het nodig was, waren we niet stabiel genoeg en wisten we de fouten bij de tegenstander niet af te dwingen, in plaats daarvan maakten we ze zelf. Zo eindigde set 3 bij 23-24 achter met een bal die het dak leek te raken, maar bij ons gewoon in het centrum neer kon vallen, zonder dat iemand er iets aan deed.
Zo blijven we laatste met 4 uit 9, maar hebben we ook vandaag kansen gehad op meer. Er is nog werk aan de winkel als het gaat om efficiëntie en de juiste sfeer met elkaar vinden.
Komende zaterdag zijn we vrij, 15 december zijn we opnieuw de thuisspelende ploeg en komt Hajraa H2 op bezoek, dat 8e staat.