ALV Documenten

By | Nieuws

Woensdag 27 november 20:00 is onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Er worden belangrijke onderwerpen besproken. Via deze weg kunnen jullie de agenda en bijlagen van de vergadering inkijken. We zien jullie graag op de ALV.

Start-to-Volley

By | Nieuws

Regelmatig ontvangt volleybalvereniging Saturnus/Hendriks Coppelmans het verzoek van mensen die graag willen gaan volleyballen. Men heeft op het strand of op de camping een leuk spelletje gespeeld en wil dit een vervolg geven. Binnen de huidige organisatie van Saturnus/HC lukt het niet om deze beginnende volleyballers iets passends te bieden. Voor starters is er nog geen plaats. Dit gaat veranderen!

Kennismaking voor beginners
In februari 2020 start Saturnus/HC met start-to-volley. Met 11 kennismakingslessen maken beginners kennis met volleybal. Deelname is mogelijk voor iedereen vanaf ca. 18 jaar.

Volleybal is een technisch uitdagende sport. In 11 lessen worden de basisvaardigheden aangeleerd en wordt het spel uitgelegd. Met een rustige opbouw van het programma zorgt een zeer ervaren trainer er voor dat iedereen mee kan doen. Samen met een sportfysiotherapeut stemt hij het programma af op de bewegingsvaardigheden van de startende speler.

Start-to-volley is een ideale gelegenheid om aansluiting te vinden bij de recreantentraining van de vereniging (zie hierna). En voor de geïnteresseerde is er de mogelijk om in de zomermaanden aan te sluiten bij de Beachtrainingen op de velden bij MuzeRijk. 

De kosten voor deelname aan start-to-volley bedragen € 35,- (eenmalig).  De lessen vinden plaats in de sporthal van MuzeRijk op dinsdagavond van 20.30 tot 22:00 uur. De groep heeft ruimte voor maximaal 14 deelnemers. Bij voldoende aanmeldingen  overwegen we met een tweede groep te starten om 19.00 uur 

Meer informatie volgt snel. Voor nu, ben je geïnteresseerd, wil je graag op de hoogte gehouden worden of je plekje al veilig stellen, stuur ons een mailtje op mailadres starttovolley@saturnushc.nl

Recreantentrainingen
Saturnus/HC organiseert al jaren een recreantencompetitie (de WAV, Winter Avond Volleybal). Teams, ingedeeld in meerdere klassen strijden om het kampioenschap, en vooral: de eer. Vanaf september 2020 biedt de vereniging ook trainingen aan voor recreanten. Deze training is interessant voor:

  • Spelers die enthousiast zijn geworden door start-to-volley, 
  • Spelers die willen volleyballen en al enige ervaring hebben,
  • Spelers uit de recreantencompetitie die graag (extra) willen trainen.

Bekijk hier de pagina van start-to-volley.

485,81 euro van Rabo Clubsupport

By | Nieuws

Allereerst willen wij de stemmers bedanken voor jullie stem op ons! Wij hebben maar liefst 485,81 euro in ontvangst mogen nemen van de Rabo Clubsupport actie! Zo kunnen wij de Speeltuin een extra input geven waar hopelijk weer nieuwe initiatieven uitkomen!

Saturnus Speeltuin zorgt wekelijks voor veel speelplezier voor kinderen van 4 en 5 jaar. Elke zaterdagochtend kunnen deze kinderen deelnemen aan een leuk spel- en beweegparcours. Dit bevordert de motorische vaardigheden en sportopvoeding van jonge kinderen. Juist omdat deze vaardigheden in de moderne technische samenleving steeds meer op de achtergrond komen staan, willen wij door dit initiatief voor meer aandacht voor beweging op jonge leeftijd zorgen.

Met het geldbedrag van de Rabo Clubsupport zorgen wij ervoor dat kinderen onder professionele begeleiding kunnen blijven rennen, klimmen, springen, vangen, gooien en op allerlei andere manieren plezier hebben. Met behulp van dit bedrag kunnen wij nieuwe materialen, trainers en trainingen verzorgen. Nogmaals hartelijk bedankt voor jullie steun!

Hoofdsponsor Hendriks Coppelmans tekent 2 jaar bij

By | Nieuws

Tijdens de jaarlijkse Presentatiedag op 14 september hebben Saturnus en hoofdsponsor Hendriks Coppelmans Bouwgroep het sponsorcontract met twee jaar verlengd. Beter kon het seizoen niet geopend worden!

De sponsorrelatie met de in Uden gevestigde bouwer en ontwikkelaar is voor Saturnus/Hendriks Coppelmans al ruim 20 jaar een vertrouwde basis. Niet alleen vanwege de financiële bijdrage maar ook vanwege de grote betrokkenheid die het bedrijf toont bij de vereniging. Maatschappelijke betrokkenheid zit onze hoofdsponsor dan ook echt in de genen.
De verbintenis, die doorloopt tot medio 2021, werd zaterdag feestelijk gevierd. Onder andere met een bijzondere entree van algemeen directeur Bart Hendriks in thuisbasis MuzeRijk. Het ‘waar-is-Bart’filmpje, waarin kleine en grote verenigingsleden figureerden, kun je hier nog eens terugkijken.

Saturnus Speeltuin vanaf 19 oktober weer van start

By | Nieuws

Na het grote succes van de Saturnus Speeltuin in mei en juni hebben we besloten deze activiteit voor kleuters komend seizoen voort te zetten. Vanaf zaterdag 19 oktober kunnen kinderen van 4 en 5 jaar wekelijks deelnemen aan dit leuke spel- en beweegparcours. Door de vereniging open te stellen voor kleuters, dragen we bij aan motorische vaardigheden en sportopvoeding van jonge kinderen. Een mooie basis voor elke sport en natuurlijk ook voor (mini)volleybal.

Wat kun je verwachten?
De speeltuin is bestemd voor kinderen van 4 en 5 jaar en is gericht op lekker samen bewegen. De kinderen gaan onder professionele begeleiding heerlijk rennen, klimmen, kruipen, springen, vangen, gooien en vooral veel plezier hebben bij de spelletjes en het beweegparcours. Ouders mogen, als ze dat willen, bij de start en einde meedoen.

Data: op zaterdagen vanaf 19 oktober (m.u.v. zaterdagen voor schoolvakanties)
Tijd: van 9.15 tot 10.15 uur (9.00 uur aanwezig)
Locatie: Sporthal MuzeRijk, Klarinetstraat 4 Uden
Kosten: € 1,- per keer per kind (contant betalen bij binnenkomst)
Maximaal 35 kinderen. VOL=VOL

Je bent niets verplicht. Dus geen lidmaatschap, geen aanmelding of verplichting. Kom gewoon gezellig meedoen!

Voor meer informatie: speeltuin@saturnushc.nl

Programma Villa Pardoes marathon

By | Nieuws

De marathon wordt om 17:30 geopend waarbij u onder het genot van een drankje kunt genieten van DJ Joris die er een sprookjesachtig fout feestje van gaat maken. Daarnaast kan het mini-team met de meest opgehaalde flessen hun verrassing komen ophalen! Om 18:00 zal de eerste bal gespeeld worden en zullen de wedstrijden van start gaan. De eerste tegenstanders zijn de Gouwe Ouwe oftewel een paar oude spelers van Saturnus. Op het andere veld zijn de wethouders van de gemeente Uden te zien. We moeten nog maar eens zien wie van het marathonteam kan winnen…

Er staat een hele leuke loterij op de planning met dikke prijzen! Zo valt er een Seiko heren horloge te winnen, een dinerbon van Jambon, Grotel’s en Pizza Casa, een lifestyle fitness pakket van 12 weken van Bodyvision en nog veel meer andere leuke prijzen! De opbrengst voor de loterij gaat volledig naar Villa Pardoes! Des te meer reden om even een gokje te wagen!

De Jeugd is natuurlijk ook van harte welkom op het feest! Daarna toveren we de zaal om in een bioscoop en zaterdagmiddag staat er een 17-meter lange stormbaan op jullie te wachten!

Kom dat zien! Kom dat zien!

Lange Mannen spelen EK Volleybal in Nederland!

By | Nieuws

Van 13 t/m 23 september komt Oranje in actie op het Europees Kampioenschap Volleybal. De Lange Mannen spelen vijf poulewedstrijden in eigen land. Kom jij ze aanmoedigen? 

Het EK vindt om de twee jaar plaats. Deze editie belooft erg bijzonder te worden, want het toernooi wordt door maar liefst vier landen georganiseerd: Nederland, België, Slovenië en Frankrijk. De 24 deelnemende landen zijn ingedeeld in vier poules van zes, elke poule komt in een ander land in actie. De wedstrijden in poule D in Nederland, waarin de Lange Mannen ook ingedeeld zijn, worden in Rotterdam en Amsterdam gespeeld. Na de poulefase begint de knock-outfase, die ook deels in Nederland plaatsvindt. In het Omnisport in Apeldoorn worden twee achtste finales en één kwartfinale gespeeld. De halve finales vinden plaats in Ljubljana (Slovenië) en Parijs. Het brons, zilver en goud wordt verdeeld in Parijs. 

Wie zijn de tegenstanders van Oranje? 

Oranje speelt dus in een poule van zes en komt minimaal vijf keer in actie in Nederland. Om door te gaan naar de knock-outfase, moeten de Lange Mannen bij de beste vier van hun poule eindigen. Welke teams moeten ze hiervoor verslaan? Hieronder een overzicht van de tegenstanders. 

In de eerste wedstrijd neemt Oranje het op tegen Montenegro, dat 39estaat op de wereldranking. Het team van bondscoach Basic nam nog nooit deel aan een Europees- of Wereldkampioenschap, daar komt nu dus verandering in. 

Oekraïne is de tweede tegenstander van de Lange mannen. Oekraïne staat 54eop de wereldranking en ook voor dit team is het alweer een tijdje geleden dat ze meededen aan een EK. De laatste keer was in 2005, maar toen overleefde de ploeg de poelfase niet.  

De derde wedstrijd zal een interessante battle worden, Oranje komt dan in actie tegen Polen. Het team van de Belgische bondscoach Vital Heynen behaalde zowel in 2014 als in 2018 goud op het WK. Polen staat momenteel vierde op de wereldranking en is op papier de sterkste tegenstander van de Lange Mannen. 

De vierde tegenstander van de Nederlandse volleyballers is Estland, dat 26eop de wereldranking staat. Voor Estland is het de vijfde keer dat ze meedoen aan het Europees Kampioenschap. Het team van bondscoach Creţu wist nog nooit een top tien plaats te behalen.

In de laatste poulewedstrijd komt Oranje in actie tegen Tsjechië. De Tsjechen staan op dit moment dertigste op de wereldranking, maar behaalden in 2017 wel een nette zevende plaats op het EK. Aan de laatste twee wereldkampioenschappen deed het team niet mee. 

Hoe ziet het programma eruit? 

Oranje komt vanaf vrijdag 13 september in actie in Nederland en start in Ahoy Rotterdam, waar tot en met maandag 16 september gespeeld wordt. Na deze vier dagen verhuizen de teams naar Sporthallen Zuid in Amsterdam. Hier spelen zij de laatste wedstrijden van de poulefase. Zie hieronder het volledige schema: 

Ahoy RotterdamVrijdag 13 september14.00 uur   Tsjechië vs. Oekraïne17.00 uur   Estland vs. Polen 20.00 uur   Nederlandvs. Montenegro
Ahoy RotterdamZaterdag 14 september16.00 uur   Oekraïne vs. Nederland 20.30 uur   Estland vs. Montenegro 
Ahoy RotterdamZondag 15 september16.00 uur   Nederlandvs. Polen 19.00 uur   Tsjechië vs. Estland 
Ahoy RotterdamMaandag 16 september 17.00 uur   Montenegro vs. Oekraïne20.00 uur   Polen vs. Tsjechië 
Sporthallen Zuid AmsterdamDinsdag 17 september17.00 uur   Montenegro vs. Polen20.00 uur   Estland vs. Nederland 
Sporthallen Zuid AmsterdamWoensdag 18 september17.00 uur   Oekraïne vs. Estland 20.00 uur   Nederlandvs. Tsjechië 
Sporthallen Zuid AmsterdamDonderdag 19 september17.00 uur   Tsjechië vs. Montenegro20.00 uur   Polen vs. Oekraïne 

Na de poulefase volgt een rustdag. Vanaf zaterdag 21 september begint de knock-outfase, de beste vier teams uit elke poule plaatsen zich hiervoor. In het Omnisport in Apeldoorn worden twee achtste finales en één kwartfinale gespeeld. Mochten de Lange Mannen bij de beste vier van hun poule komen, is het in ieder geval zeker dat ze in Apeldoorn spelen! Hier hopen we natuurlijk op 😉.  

Omnisport ApeldoornZaterdag 21 septemberAchtste finales
Omnisport ApeldoornMaandag 23 septemberKwartfinale 

Waar kan ik tickets kopen? 

Het EK belooft een bijzonder evenement te worden! Hiervind je alle info over het toernooi en de ticketverkoop. Trommel al je teamgenoten, vrienden en familie op en kom de Lange Mannen aanmoedigen! 

Zien we jou in Rotterdam, Amsterdam of Apeldoorn?

Saturnus Speeltuin voor kleuters 25 mei van start

By | Nieuws

Iedereen weet dat kinderen tegenwoordig te weinig bewegen. Daar spelen we met de Saturnus Speeltuin op in. Door de vereniging open te stellen voor kleuters, dragen we bij aan motorische vaardigheden en sportopvoeding van jonge kinderen. En we maken ze alvast warm voor volleybal.

Wat kun je verwachten?
De speeltuin is bestemd voor kinderen van 4 en 5 jaar en is gericht op lekker samen bewegen. De kinderen gaan onder professionele begeleiding heerlijk rennen, klimmen, kruipen, springen, vangen, gooien en vooral veel plezier hebben bij de spelletjes en het beweegparcours. Ouders mogen, als ze dat willen, bij de start en einde meedoen.

Data: op zaterdagen 25 mei, 1 juni, 8 juni, 15 juni en 22 juni
Tijd: van 9.15 tot 10.15 uur
Locatie: Sporthal MuzeRijk, Klarinetstraat 4 Uden
Kosten: € 1,- per keer per kind (contant betalen bij binnenkomst)

Je bent niets verplicht. Dus geen lidmaatschap, geen aanmelding of verplichting. Kom gewoon gezellig meedoen!

Voor meer informatie: speeltuin@saturnushc.nl