Mini van de Week 3-11

By | Nieuws

Ik vond het heel leuk, dat ik een volleybal met jullie namen mee naar huis kreeg. Wauw, de eerste bal serveren ging erg goed, en vond het leuk dat ik het eerste puntje had gescoord voor Heren 1. Maar helaas heeft Heren 1 verloren van de heren 2 van VC Volt. Toch vond ik het heel interessant om de wedstrijd te kijken, en jemig wat gaan die ballen hard…

Groetjes van de mini van de week, Emma Noijen

Heren 1 verdubbelt puntenaantal

By | Nieuws

Sittardia HS 1 – Saturnus HS 1 op 10-11-‘18
3-1
25-16, 25-19, 25-20, 21-25

Enigszins gehandicapt vertrokken we vandaag naar Sittard voor de uitwedstrijd tegen Sittardia, een ploeg in de middenmoot en een oude bekende van Heren 1. Omdat zowel Tom als Jeroen Westrik geblesseerd waren, moesten we in een fantasieopstelling aantreden. We hadden precies genoeg man ter beschikking daarvoor. Sander en Joost bezetten het midden. Jeroen van Hout en Jop op buiten en Willem met Kevin in de diagonaal.

De eerste set was nog een kansloze onderneming. We konden geen servicedruk bij de Limburgers leggen, waardoor zij heel vaak via het midden kon scoren (daar stonden ook hun beste aanvallers). We hadden ook moeite om de pass onder controle te krijgen en kwamen moeilijk tot scoren.
De tweede en derde set waren beter. Dat lag vooral aan het feit dat bij ons de pass beter kwam en we wat meer fouten bij de tegenstander afdwongen. Blokkerend hadden we echter weinig te vertellen waardoor regelmatig een bal met geweld bij ons op de grond gepoft werd. We konden in beide sets toch zeker tot 15-15 meekomen, maar waren daarna te slordig en niet slim genoeg. In set 3 hadden we bij 22-20 achter nog wel een kansje, maar na een foutservice, een blok en een netfout waren we klaar.
Toch bleven we erin geloven en dachten nog maar eens aan de afspraak van tevoren: 1 setje pakken. En dat lukte! De laatste set was zeker niet goed, maar we bleven hard werken en elkaar oppeppen. Sittardia gaf ons de kans de set te winnen door zelf veel fouten te maken. We hielden steeds een kleine voorsprong en Jeroen maakte de wedstrijd in stijl uit door te bal dwars door het blok te jassen.

Zaterdag spelen we weer thuis, Polaris dat 10e staat komt op bezoek. Kunnen we ons puntenaantal weer verdubbelen?

Heren 3: Ondanks domper, bovenaan de lijst

By | Nieuws

Zoals in elke competitie zijn er teams die te dealen hebben met blessures. Alhoewel dit niet te verwachten was bij de goed afgetrainde jonge goden van heren 3, is één van de vaste spelers Paul Jaegers geplaagd met een flinke zweepslag in de kuit. Voor de speler, het team en fans een flinke domper en een gat wat niet zomaar gevuld kan worden. We hopen Paul na een aantal weken weer te bewonderen midden in de gladiatorische arena te muzerijk Uden. Ondanks dat nu één van de vaste krachten wordt gemist, werd het versterkt door de vaste interim speler Sjoerd Spierings.

Afgelopen zaterdag was het speelronde 6 in de spannende 2de klasse competitie. Revoc kwam op bezoek vanuit het verre Reuver, die op de nummer 10 van de ranglijst stond geplaatst. Revoc kwam met een volledig 11-tal aanzetten, alsof een andere balsport beoefend kon worden. Gelukkig zijn de regels van het volleybal nog niet veranderd en zijn er maar 6 spelers (excl. Libero) nodig. Voldoende voor Saturnus, echter betekend dit dat Revoc de mogelijkheid heeft om alle wissels te gebruiken, om het spel van Saturnus te ontregelen.

De eerste set begonnen de Saturnianen sterk en vol met overtuiging. De mannen uit Reuver konden meekomen tot de eerste 5 punten, waarna een gat ontstond die niet te dichten was voor het einde van de set. Ondanks dat de hoogte punt van de set een headshot was, wat vanuit de Reuverse kant kwam, werd de set sollide gewonnen met 25-16. De tweede set werd er gebruik gemaakt van de wissels, waardoor het spel van de tegenstander veranderde. Hier had Saturnus in het begin moeite mee en kon langdurig geen voorsprong maken. Tegen het einde van de set lukte het uiteindelijk wel, die niet werd afgegeven, 25-20 winst. In de derde set wou Saturnus laten zien dat ook zij konden wisselen: Olaf op midden. Deze aanvaller, die het heeft van het snel aanlopen en hangen op een lage stijgende bal wist het blok vaak te misleiden. Niet tijdig blokken of negeren werd genadeloos afgestraft, waardoor de buitenaanvallers met een enkele blokkering de term zakelijk afmaken demonstreerde voor de jonge kijkers. Ondanks dat de scherpte af en toe minder was, werd er makkelijk gewonnen met 25-17. De 4de en laatste set was met name belangrijk tot het niet weggeven van de extra bonus punt. Met 5 punten kon er nog een stapje hoger gemaakt worden in de ranglijst. Met deze gedachte en een vroege voorsprong was winst een gegeven, Koen was goed voor een headshot en een paar mooie blokjes van de middens eindigde de laatste set met 25-19.

Net als Saturnus, maakte de scheidsman een gelijkwaardige scherpe indruk, zo werden buitenspel acties, netfouten en technisch fouten niet ontgaan door de arbiter. Door de regels duidelijk te stellen, werd wedstrijd vrij eenvoudig en zonder enige discussies begeleid. Met de extra 5 punten komt Saturnus op de eerste plaats, wat wordt gevolgd door Flash met 1 punt verschil. Of dit extra spanning met zich mee gaat nemen zal de komende tijd duidelijk worden. Volgende week speelt Saturnus weer thuis om 14.15 tegen Hornerhof/HHC heren 3, die de 5de plek verdedigen op de ranglijst.

Gegroet, de razende reporter

Winst voor Dames 2

By | Nieuws

Na wat moeilijke wedstrijden achter de rug ging het vandaag duidelijk beter.

De eerste ging gelijk op. Helaas trokken we aan het einde toch net aan het kortste eind en werd het 25-23.

In de tweede set kwam de aanval van Saturnus meer door het goede blok heen en had Bravo meer moeite met de service van Saturnus 19-25.

De derde set begon Saturnus met een goeie voorsprong helaas gaven ze die weer even af maar door een harde servicebeurt van Loes kwamen we al snel weer op voorsprong en werd de set goed binnen gehaald met 23-25.

De vierde set was Saturnus dames 2 de weg even kwijt en was het ritme even weg waardoor de set werd verloren met 25-16.

De vijfde set was spannend maar door goed pass- en verdedigingswerk van Lieke en veel servicedruk van Demi kon Saturnus Bravo onder druk blijven zetten en de winst naar zich toe trekken met 12-15.

De stijgende lijn is ingezet, op naar PSV.

Heren 1 blijft steken op 1 punt

By | Nieuws

Saturnus HS 1 – VC Volt HS 2 op 03-11-‘18
0-4
19-25, 27-29, 24-26, 16-25

Na 5 wedstrijden hadden we nog steeds maar dat ene setje tegen Udenhout gewonnen. Vandaag wilden we daar absoluut verbetering in aanbrengen. VC Volt kwam op bezoek, maar de titel van dit verslag laat al zien dat we het niet voor elkaar kregen.

We begonnen met Kevin/Jop als passer-lopers, Jeroen en Tom op het midden en Sander/Willem in de diagonaal en Koen natuurlijk als libero. Jeroen van Hout was weer afwezig. Koen van Sleeuwen was onze coach en Olaf Wouters was reserve, samen met Joost.
In de eerste set moesten we ff zoeken naar de juiste afstemming, waardoor we al snel een paar punten achter kwamen. Die achterstand konden we niet meer wegwerken.
Set 2 en 3 waren uitermate spannend en ook goed van onze kant. Ja, natuurlijk kan het beter, maar we deden goed mee met Volt en scoorden zelf onze punten. We konden lang niet altijd servicedruk ontwikkelen, maar wisten toch vaak een rally te creëren. Op het eind van set 2 hadden we ook een setpunt, maar het ontbreekt ons op dat moment nog aan slimmigheid, routine en efficiëntie. Set 3 kende een soortgelijk verloop. We scoorden regelmatig een aanval en maakten niet al te veel fouten. Zo stonden we zelfs 24-22 voor, maar daarna kregen we 4 punten op rij tegen. Natuurlijk mag dat niet gebeuren, maar blijkbaar zijn we nog niet zo ver dat we zo’n set koelbloedig kunnen afmaken.
In de laatste set verloren we al snel het geloof en lukte het ons niet meer om de strijd aan te gaan.
Vandaag hebben we laten zien dat we toch een niveau hebben waarmee me in de promotieklasse mee kunnen doen. Dat wordt nog niet in punten uitgedrukt, maar dat komt vast nog wel.
Zaterdag reizen we af naar Sittard in de hoop eindelijk wat punten te kunnen pakken.

Heren 3: Brabantse derby

By | Nieuws

Onze mannen gaan vandaag op bezoek bij Ledub. Weer een belangrijke en naar verwachting spannende wedstrijd, want beide ploegen delen de 2e plaats. En hier is een rectificatie van uw razende reporter op zijn plaats. Want waar in de vorige reportage Liessel werd genoemd als enige Brabantse tegenstander van Saturnus, is ook Ledub één van de schaarse Brabantse ploegen in de Limburgse competitie. En daarmee wordt deze belangrijke wedstrijd ook meteen een zwaar beladen Brabantse derby.
Aangekomen in de immense zaal in Budel, liepen onze mannen er een beetje verloren bij. Op verschillende velden werd nog gespeeld terwijl op de andere velden al diverse teams aan het warm draaien of inspelen waren. Waar moet er gespeeld worden? Kan er al aan de warming-up begonnen worden? Een en ander leidde tot een twijfelachtige begin van een rommelige warming-up. Dat belooft niet veel goeds…
En inderdaad. Waar Budel scherp van start ging in de eerste set, begon Saturnus twijfelachtig en rommelig. In korte tijd stonden onze mannen al 5 punten achter, en dat liep zelfs nog op. Een time-out was op zijn plaats om uit te leggen waarvoor er naar Budel afgereisd was. Het leek erop dat toen het kwartje viel. Langzaam werd het spel beter en kropen onze mannen dichterbij. Maar Budel bereikte de 20+ met nog steeds een ruime voorsprong. Een fase van opperste concentratie en felheid zorgden met 23 – 25 toch nog voor de winst.
Saturnus zag kans het spel van eind 1e set door te zetten in de 2e set, waardoor die al snel met 10-25 afgesloten kon worden. En ook in de 3e set werd al snel een hele ruime voorsprong opgebouwd. Helaas begon de geoliede machine van Saturnus in de eindfase toch te haperen. Ledub zag nog kans om eenvoudig veel punten binnen te halen, voordat onze mannen met 15-25 de set afsloten. Ledub rook echter een kans, en ging daar vol voor, terwijl Saturnus nog steeds moeite had om zijn goede spel weer op te pakken. De hele 4e set zag Ledub kans om op voorsprong te blijven, tot en met de eindstreep aan toe, waardoor de laatste set voor onze mannen met 25 – 21 verloren ging.
Tot slot nog enkele wetenswaardigheden over deze wedstrijd. De wedstrijd werd door de Brabantse scheidsrechter scherp en kundig geleid. Saturnus is na 5 wedstrijden nog steeds ongeslagen. In de voortdurende zoektocht van onze mannen naar headshots werden er bijna 2 punten gescoord. Die werden ternauwernood voorkomen door de goede reflexen van de betrokken Ledub’ers. Dat was maar goed ook, want het ging in beide gevallen om ballen met knock-out-potentie. En of deze, en de andere hard geslagen ballen van Saturnus er iets mee te maken hadden is niet zeker, maar het lijkt erop dat Budel iets op de kaart verschoven is.

Volgende week spelen onze mannen weer thuis, met de intentie om hun zegereeks voort te zetten. Dat moet te doen zijn tegen Revoc dat met 3 punten uit 5 wedstrijden op een respectabele 10e plaats in de competitie staat.
Gegroet, de razende reporter

Heren 1 opnieuw onderuit

By | Nieuws

Gepidae HS 1 – Saturnus HS 1 op 27-10-‘18
4-0
25-8, 25-17, 25-13, 25-10

De openingswedstrijd was voor ons in Tilburg en vandaag reden we opnieuw naar Tilburg om het op te nemen tegen de studenten.
Het bepalen van de opstelling was niet moeilijk, want we hadden precies genoeg manschappen. Jeroen van Hout was afwezig, Willem nog geblesseerd en fungeerde als coach. Kevin en Jop waren passer-lopers, Tom en Jeroen bezetten de middenposities en Sander (vandaag de beste man aan onze kant) en Joost in de diagonaal. Koen was natuurlijk de libero.
Gepidae had de beschikking over een heel elftal goede spelers, die allemaal heel veel lengte en kracht en techniek hadden. Wij konden dus niet wisselen en kwamen ook gewoonweg niveau te kort. De setstanden laten het niet zien, maar we speelden best een goede wedstrijd bij vlagen. Blokkerend zaten we er regelmatig goed bij en ook de pass lag goed. In de service maakten we echter te veel fouten en we konden ook nauwelijks servicedruk ontwikkelen, waardoor Gepidae vrij simpel z’n aanvallen uit kon spelen. Ondanks de best goede pass kwam het spel op het midden er niet uit waardoor Kevin, Jop en Sander bijna elke keer met een 2-mans blok geconfronteerd werden. Sander wist daar wel raad mee en was de scorende man. Kevin en Jop hadden helaas meer moeite om tot scoren te komen.
De enige set die spannend was, was de tweede. Daarin stonden we zelf 6-4 voor, maar zodra de studenten wat meer gas geven, kwamen we toch in de problemen en scoorden zij vaker dan wij dat deden.
A.s. zaterdag komt VC Volt 2 op bezoek bij ons. Eens kijken of we dan weer een stukje beter kunnen spelen en misschien een setje (of 2) kunnen pakken.

Algemene Ledenvergadering

By | Nieuws

Langs deze weg willen we alle leden uitnodigen voor de Algemene Ledenvergadering.
De ALV vindt plaats op maandag 26 november in Muzerijk. Aanvang: 20.00 uur.
Ieders aanwezigheid is van belang! We willen in elk geval vragen of van elk 2 team mensen afgevaardigd kunnen worden.

Het bestuur van Saturnus/Hendriks Coppelmans

Heren 3: eindelijk compleet en wint wederom als Brabantse underdog tussen de Limburgse ploegen

By | Nieuws

Het is de 4de competitiewedstrijd voor de mannen van Saturnus, een bijzondere dag, want de mannen stonden voor het eerst met een complete selectie in het veld. Haren zijn extra mooi gelakt, trainingspak gestreken en een glimlach is urenlang geoefend voor de spiegel, want tja, eerst was er een moment voor een teamfoto.
SV Aspargos HS 1 kwam zaterdag aantreden in het hol van Uden. Wederom moesten de mannen het opnemen tegen Limburgse concurrenten. Het is onze fans niet ontgaan dat de mannen van Saturnus samen met de mannen van Liessel de Brabantse naam moeten verdedigen. Ondanks dat deze ontmoeting(zaterdag 15 december) niet echt gezien kan worden als een derby, moeten wij als twee teams het er maar mee doen om de Brabantse naam hoog te houden.. (onze Liesselse vrienden hebben helaas nog een trage start, maar we verwachten dat ook zij de noodzaak voelen om ons als Brabanders te ondersteunen).
Fans kwamen vol enthousiasme aantreden, dit beloofde namelijk een spannende wedstrijd te worden. Saturnus met 13 punten (plek 2) werden achtervolgd door de gasten met 11 punten (plek 4). Een verlies zou zonder twijfel een ruil betekenen in de ranglijst (of erger). Bij het inspelen was het al duidelijk dat dit een technisch sterkere tegenstander was, ondersteund met een paar gevaarlijke aanvallers. De coach zo scherp als dat we de coach kennen zag na een tijdje dat onze gasten zonder wissels de wedstrijd moesten doorkomen, een spel om conditie moest de tactiek worden, maar goed dat de coach alle mannen van de selectie heeft opgetrommeld.
De eerste set begonnen de mannen van saturnus sterk met veel serves druk, waardoor een leesbaar spel werd afgedwongen. Aspargos kon moeilijk zijn eigen spel spelen en liepen de gehele set tegen een achterstand aankijken. De set werd zorgvuldig uitgespeeld, 25-20 voor Saturnus. De tweede set ging Saturnus verder waar ze gebleven waren, ondanks de warmte in de hal, kon Saturnus het hoofd koel houden en wisten de aanvallers de gaten te vinden in de verdediging van Aspargos. Ondanks dat wist één aanvaller van Aspargos (nummer 4) toch vaak pijn te doen. Op een gegeven moment was het genoeg, waar Koen even een demonstratie gaf hoe je een killblok moest zetten. Een duidelijke les voor de jonge kijkers…De set werd gewonnen met 25-17. De derde set had een andere wending. De mannen van Saturnus werden moe en dat was te zien in het spel. In een combinatie van een paar serves fouten, mindere pass en mindere set-ups, lieten de mannen van Aspargos zien waarom zij op de 4de plek stonden. De midden aanvallers konden bediend worden en lieten zien dat zij niet van plan waren om nog 2 sets toe te kijken. De set werd met 20-25 verloren. Na wat wijze woorden van de coach en het vocht gehalte weer op pijl te hebben gezet, kwam de rust weer terug in het spel. Saturnus had geen behoefte aan een 5de set en wou laten zien aanvallend superieur te zijn. Een paar snelle stijgjes door het midden en een paar verwoestende aanvallen aan de buitenkant waren genoeg voor een 3-1 overwinning.
Volgende week hebben de mannen een zaterdag rust en kan er bij gekomen worden van wat kleine pijntjes. Zaterdag 27 oktober mogen de mannen weer om 19 uur in Budel. Dit beloofd een mooie wedstrijd te worden, met 17 punten wordt de 1e en 2de plaats gedeeld.
Gegroet, de razende reporter

Heren 1 overklast

By | Nieuws

Saturnus HS 1 – Vocala HS 1 op 13-10-‘18
0-4
12-25, 11-25, 14-25, 21-25

Zomer in oktober en wij ontvingen Vocala H1 (het voormalige Achilles), al jaren een geduchte tegenstander. Bij binnenkomst viel meteen het enorme lengteverschil op tussen hen en ons, iets waar we duidelijk ook last van zouden krijgen.
Jop en Jeroen v. H. waren afwezig, Olaf Wouters hielp ons uit de brand. We begonnen met Tom/Jeroen W. op het midden, als passer-lopers Kevin en Luciën en Sander/Willem in de diagonaal.
De eerste 3 sets kenden eenzelfde verloop. We hadden de pass goed onder controle, maar in het vervolg hadden we veel problemen aan het net. We konden zelf heel moeilijk direct scoren, Vocala had een ontzettend goede blokkering en dat haalde de dreiging bij ons eruit. Daar kwam nog bij dat Vocala over een stel goede aanvallers beschikt die aardig kunnen doortimmeren, wij konden daar juist weinig blokkering tegenover zetten. Als je punten heel makkelijk tegen krijgt, is het zaak om zelf te scoren, maar dat lukte veel te weinig, waardoor het al vlot 3-0 stond voor Vocala.
De 4e set was een iets ander verhaal, maar leverde toch geen setwinst op. We begonnen iets geconcentreerder en er was meer beleving dan in de andere sets. We konden prima bij blijven in het begin. Dat had ook te maken met feit dat Vocala duidelijk slordiger ging spelen. We kwamen zelfs 14-10 voor. Die voorsprong waren ook weer snel kwijt door een paar mislukte aanvallen: 15-15. Daarna hadden we bij 18-20 nog een klein kansje, maar Vocala liet zich niet foppen door ons.
In deze wedstrijd waren we op het gebied van service en pass gelijkwaardig aan onze tegenstander, maar de punten scoor je aan het net en daar waren zij gewoonweg een klasse beter.
Zo blijven we op 1 punt uit 4 wedstrijden steken. Op 27 oktober gaan we weer naar Tilburg. Ditmaal ontvangen de studenten van Gepidae ons.