Programma Villa Pardoes marathon

By | Nieuws

De marathon wordt om 17:30 geopend waarbij u onder het genot van een drankje kunt genieten van DJ Joris die er een sprookjesachtig fout feestje van gaat maken. Daarnaast kan het mini-team met de meest opgehaalde flessen hun verrassing komen ophalen! Om 18:00 zal de eerste bal gespeeld worden en zullen de wedstrijden van start gaan. De eerste tegenstanders zijn de Gouwe Ouwe oftewel een paar oude spelers van Saturnus. Op het andere veld zijn de wethouders van de gemeente Uden te zien. We moeten nog maar eens zien wie van het marathonteam kan winnen…

Er staat een hele leuke loterij op de planning met dikke prijzen! Zo valt er een Seiko heren horloge te winnen, een dinerbon van Jambon, Grotel’s en Pizza Casa, een lifestyle fitness pakket van 12 weken van Bodyvision en nog veel meer andere leuke prijzen! De opbrengst voor de loterij gaat volledig naar Villa Pardoes! Des te meer reden om even een gokje te wagen!

De Jeugd is natuurlijk ook van harte welkom op het feest! Daarna toveren we de zaal om in een bioscoop en zaterdagmiddag staat er een 17-meter lange stormbaan op jullie te wachten!

Kom dat zien! Kom dat zien!

Lange Mannen spelen EK Volleybal in Nederland!

By | Nieuws

Van 13 t/m 23 september komt Oranje in actie op het Europees Kampioenschap Volleybal. De Lange Mannen spelen vijf poulewedstrijden in eigen land. Kom jij ze aanmoedigen? 

Het EK vindt om de twee jaar plaats. Deze editie belooft erg bijzonder te worden, want het toernooi wordt door maar liefst vier landen georganiseerd: Nederland, België, Slovenië en Frankrijk. De 24 deelnemende landen zijn ingedeeld in vier poules van zes, elke poule komt in een ander land in actie. De wedstrijden in poule D in Nederland, waarin de Lange Mannen ook ingedeeld zijn, worden in Rotterdam en Amsterdam gespeeld. Na de poulefase begint de knock-outfase, die ook deels in Nederland plaatsvindt. In het Omnisport in Apeldoorn worden twee achtste finales en één kwartfinale gespeeld. De halve finales vinden plaats in Ljubljana (Slovenië) en Parijs. Het brons, zilver en goud wordt verdeeld in Parijs. 

Wie zijn de tegenstanders van Oranje? 

Oranje speelt dus in een poule van zes en komt minimaal vijf keer in actie in Nederland. Om door te gaan naar de knock-outfase, moeten de Lange Mannen bij de beste vier van hun poule eindigen. Welke teams moeten ze hiervoor verslaan? Hieronder een overzicht van de tegenstanders. 

In de eerste wedstrijd neemt Oranje het op tegen Montenegro, dat 39estaat op de wereldranking. Het team van bondscoach Basic nam nog nooit deel aan een Europees- of Wereldkampioenschap, daar komt nu dus verandering in. 

Oekraïne is de tweede tegenstander van de Lange mannen. Oekraïne staat 54eop de wereldranking en ook voor dit team is het alweer een tijdje geleden dat ze meededen aan een EK. De laatste keer was in 2005, maar toen overleefde de ploeg de poelfase niet.  

De derde wedstrijd zal een interessante battle worden, Oranje komt dan in actie tegen Polen. Het team van de Belgische bondscoach Vital Heynen behaalde zowel in 2014 als in 2018 goud op het WK. Polen staat momenteel vierde op de wereldranking en is op papier de sterkste tegenstander van de Lange Mannen. 

De vierde tegenstander van de Nederlandse volleyballers is Estland, dat 26eop de wereldranking staat. Voor Estland is het de vijfde keer dat ze meedoen aan het Europees Kampioenschap. Het team van bondscoach Creţu wist nog nooit een top tien plaats te behalen.

In de laatste poulewedstrijd komt Oranje in actie tegen Tsjechië. De Tsjechen staan op dit moment dertigste op de wereldranking, maar behaalden in 2017 wel een nette zevende plaats op het EK. Aan de laatste twee wereldkampioenschappen deed het team niet mee. 

Hoe ziet het programma eruit? 

Oranje komt vanaf vrijdag 13 september in actie in Nederland en start in Ahoy Rotterdam, waar tot en met maandag 16 september gespeeld wordt. Na deze vier dagen verhuizen de teams naar Sporthallen Zuid in Amsterdam. Hier spelen zij de laatste wedstrijden van de poulefase. Zie hieronder het volledige schema: 

Ahoy RotterdamVrijdag 13 september14.00 uur   Tsjechië vs. Oekraïne17.00 uur   Estland vs. Polen 20.00 uur   Nederlandvs. Montenegro
Ahoy RotterdamZaterdag 14 september16.00 uur   Oekraïne vs. Nederland 20.30 uur   Estland vs. Montenegro 
Ahoy RotterdamZondag 15 september16.00 uur   Nederlandvs. Polen 19.00 uur   Tsjechië vs. Estland 
Ahoy RotterdamMaandag 16 september 17.00 uur   Montenegro vs. Oekraïne20.00 uur   Polen vs. Tsjechië 
Sporthallen Zuid AmsterdamDinsdag 17 september17.00 uur   Montenegro vs. Polen20.00 uur   Estland vs. Nederland 
Sporthallen Zuid AmsterdamWoensdag 18 september17.00 uur   Oekraïne vs. Estland 20.00 uur   Nederlandvs. Tsjechië 
Sporthallen Zuid AmsterdamDonderdag 19 september17.00 uur   Tsjechië vs. Montenegro20.00 uur   Polen vs. Oekraïne 

Na de poulefase volgt een rustdag. Vanaf zaterdag 21 september begint de knock-outfase, de beste vier teams uit elke poule plaatsen zich hiervoor. In het Omnisport in Apeldoorn worden twee achtste finales en één kwartfinale gespeeld. Mochten de Lange Mannen bij de beste vier van hun poule komen, is het in ieder geval zeker dat ze in Apeldoorn spelen! Hier hopen we natuurlijk op 😉.  

Omnisport ApeldoornZaterdag 21 septemberAchtste finales
Omnisport ApeldoornMaandag 23 septemberKwartfinale 

Waar kan ik tickets kopen? 

Het EK belooft een bijzonder evenement te worden! Hiervind je alle info over het toernooi en de ticketverkoop. Trommel al je teamgenoten, vrienden en familie op en kom de Lange Mannen aanmoedigen! 

Zien we jou in Rotterdam, Amsterdam of Apeldoorn?

Saturnus Speeltuin voor kleuters 25 mei van start

By | Nieuws

Iedereen weet dat kinderen tegenwoordig te weinig bewegen. Daar spelen we met de Saturnus Speeltuin op in. Door de vereniging open te stellen voor kleuters, dragen we bij aan motorische vaardigheden en sportopvoeding van jonge kinderen. En we maken ze alvast warm voor volleybal.

Wat kun je verwachten?
De speeltuin is bestemd voor kinderen van 4 en 5 jaar en is gericht op lekker samen bewegen. De kinderen gaan onder professionele begeleiding heerlijk rennen, klimmen, kruipen, springen, vangen, gooien en vooral veel plezier hebben bij de spelletjes en het beweegparcours. Ouders mogen, als ze dat willen, bij de start en einde meedoen.

Data: op zaterdagen 25 mei, 1 juni, 8 juni, 15 juni en 22 juni
Tijd: van 9.15 tot 10.15 uur
Locatie: Sporthal MuzeRijk, Klarinetstraat 4 Uden
Kosten: € 1,- per keer per kind (contant betalen bij binnenkomst)

Je bent niets verplicht. Dus geen lidmaatschap, geen aanmelding of verplichting. Kom gewoon gezellig meedoen!

Voor meer informatie: speeltuin@saturnushc.nl

Geert Fleuren (links) en Nick de Wild

Kwaliteitsimpuls met nieuwe trainers

By | Nieuws

Saturnus/HC investeert komend seizoen flink in de kwaliteit van trainingen. Dat geldt voor mini’s, jeugd, dames en heren. De TC is erin geslaagd om twee gerenommeerde en ervaren trainers aan te trekken. Geert Fleuren uit Venray en Nick de Wild uit Veldhoven. Zij gaan (naast het geven van trainingen) samen met de TC en minicoördinator Veerle van den Heuvel, een technische opleidingslijn ontwikkelen. Het doel is om hiermee de komende jaren zowel het prestatieniveau als het spelplezier te verhogen.

Nieuwe trainers
Geert Fleuren (links op de foto) wordt de nieuwe trainer/coach van Dames 1. Daarnaast zal hij ook nog een ander dames- of meisjesteam gaan trainen. Nick de Wild is professioneel trainer en zal bij onze vereniging een flink aantal teams gaan trainen, van mini’s tot senioren. Geert Fleuren gaat al in mei bij Saturnus/HC van start en levert ook een bijdrage aan de teamindeling van dames 1 en 2. Nick heeft nog verplichtingen elders en begint na de zomer. Hij neemt onder andere heren 1 en diverse jeugdteams onder zijn hoede.

Geert Fleuren
Als trainer en coach heeft Geert een lange staat van dienst. Op divisieniveau was hij actief bij vele clubs in Oost-Brabant en Noord-Limburg. De laatste 3 jaar was hij trainer/coach van het eerste damesteam van Vocala (voorheen Achilles) in Beugen (3e divisie). Het opleiden van jeugd heeft altijd Geerts speciale aandacht gehad. Hij was vele jaren regiotrainer bij de talentenopleiding van de Nevobo (meisjes A in Nederweert). Ook met het opleiden en begeleiden van trainers heeft Geert veel ervaring. Zo verzorgde hij jarenlang de opleiding tot VT2 en VT3 trainer. Geert heeft veel zin om bij Saturnus/HC aan de slag te gaan en een groeilijn in te zetten.

Nick de Wild
Volleybal is Nicks passie en werk. Hij was spelverdeler op promotieklasse- en derdedivisieniveau (onder andere bij Nuvoc, Wevoc en PSV) en is gediplomeerd VT4-trainer en heeft veel ervaring met trainen van uiteenlopende niveaus, van mini’s tot senioren, zowel dames als heren. Naast het trainen van spelers is Nick ook erg ervaren in het trainen en begeleiden van trainers. De afgelopen twaalf jaar was hij onder andere actief bij Nuvoc. Daarnaast is Nick drie jaar actief geweest als regiotrainer voor de Nevobo (meisjes B en jongens), een jaar bij de PDK-volleybalschool in Huizen en tien jaar bij de Kempentraining. In 2005 was Nick Bondscoach van het Nederlands Heren zitvolleybalteam. Nick was toe aan een nieuwe uitdaging en heeft er veel zin in om bij Saturnus/HC mee gaan bouwen aan kwaliteit en spelplezier.

Heren 1 sluit het seizoen ‘in stijl’ af

By | Nieuws

Saturnus HS 1 – Volley Tilburg HS 4 op 13-04-’19
3-1
9-25, 21-25, 25-27, 25-22

Het seizoen zit er alweer op. We mochten afsluiten met een thuiswedstrijd tegen Volley Tilburg H4. In september hadden we in Tilburg vrij kansloos verloren (25-21, -10, -19, -19). Vandaag lieten we zien dat we gegroeid zijn en pakten we terecht een set. Zo hebben we het seizoen ‘in stijl’ afgesloten, want het begin was dramatisch, maar het eind prima en alles er tussenin.

Olaf deed vandaag met ons mee en daardoor konden we wisselen. Hij begon op de bank, verder startten we in de gebruikelijke opstelling.
De eerste set was dramatisch, de slechtste van het seizoen, zo dik verloren we nog geen set.
In de tweede begon Joost als spelverdeler en Olaf op midden en vanaf dat moment ging het beter lopen en werd het een wedstrijd. De Tilburgers zijn heel ervaren en spelen een simpel uitziend spel, waarin de middenaanvallers heel gemakkelijk konden scoren en niet te stoppen waren. Serverend stonden we allebei niet al te veel onder druk, dus aan het net werd het verschil gemaakt. In de belangrijke derde set hadden we al kansen om te winnen, maar via 22-24 en 25-25 was het toch Tilburg dat de set en daarmee de wedstrijd.
Dan blijft de vierde set over. We toonden ons mentaal sterk en bleven goed volleyen, waarbij de Tilburgers slordiger werden. We kwamen zelfs 19-12 voor, maar die voorsprong verdampte snel tot 20-18. Gelukkig liepen we daarna weer iets uit en wisten we de laatste set van het seizoen te pakken, wat een enigszins goed gevoel opleverde.

Balans: een moeilijk seizoen, degradatie, maar toch een stijgende lijn met regelmatig ook goed volleybal. We hebben maar weinig wedstrijden echt kansloos verloren en veel sets pas in de finale verloren. Maar met gemiddeld 0,9 punt per wedstrijd kom je er niet natuurlijk. We boekten 2 overwinningen, verloren 2x met 3-2 en verloren ook 9x met 4-0. In de laatste 6 wedstrijden wisten we steeds minimaal een punt te pakken. In de eerste seizoenshelft pakten we slechts 5 puntjes, in de tweede helft 15. Volgend jaar in de 1e klasse zullen we zeker meer succesbeleving hebben.

Heren 1 pakt voor de 5e keer op rij een punt

By | Nieuws

Hajraa HS 2 – Saturnus HS 1 op 06-04-’19 

3-1 

25-23, 16-25, 25-21, 25-13 

Op deze zonnige zaterdag stond de laatste uitwedstrijd van het seizoen op het programma. We reisden af naar Eindhoven om het tegen de studenten van Hajraa op te nemen. In een erg sfeervolle hal verloren we weliswaar voor de 19e keer dit seizoen, maar het was ook de 5e keer op rij dat we minimaal een punt pakten (en dus niet met 4-0 verloren). 
We begonnen bijna 3 kwartier rond half 8 aan de wedstrijd in de gebruikelijke bezetting: Jeroen W./Joost, Jeroen H./Kevin en Sander/Willem. Koen was de libero en Jop stond helaas nog immer geblesseerd aan de zijlijn. 
De eerste set was van onze kant prima. We waren in de passing stabiel genoeg en konden aan het net regelmatig zelf scoren. Hajraa maakte vrij veel fouten, die we deels zelf afdwongen. Zo kwam het dat we 20-22 voor kwamen. Maar daarna waren de persoonlijke fouten aan onze te noteren. Daarom verloren we met 2 punten verschil alsnog de set. 
Mentaal lieten we ons niet uit het veld slaan en dus deden we er in set 2 een schepje bovenop. We maakten minder servicefouten, gingen nog iets beter passen en legden de druk bij Hajraa dat daarmee niet om kon gaan. Zij maakten de fouten en we haalden de set relatief makkelijk binnen. 
Set 3 begon ook weer gelijk opgaand. De set kende nogal wat incidenten (een uitgevallen laptop, 2x een teruggedraaide beslissing van de scheids) en misschien lieten we ons daardoor afleiden. We stonden in elk geval richting het eind met 22-16 achter. We konden terugkomen tot 22-20, maar daarmee is ook alles gezegd. 
Over set 4 valt heel weinig positiefs te zeggen. We vonden de energie niet meer die we in de vorige 3 sets wel hadden om de vechten voor elke bal. De wedstrijd ging als een nachtkaars uit. 
 
Zaterdag a.s. spelen de laatste wedstrijd van dit seizoen. Volley Tilburg komt op bezoek. In september verloren we in de openingswedstrijd met 4-0. Inmiddels zijn we een stuk beter op elkaar ingespeeld. ‘T zou mooi zijn als we ook nu weer een setje kunnen pakken.

MARATHON SPONSOREN GEZOCHT!

By | Nieuws

Voor de Villa Pardoes volleybalmarathon zijn we opzoek naar sponsoren, denk bijvoorbeeld aan sponsor van het uur (je wordt dan als sponsor extra uitgelegd in het sprookjesbos van Pardoes), of algemeen sponsor waarbij je je vlag of andere promotiemiddelen in de sporthal mag presenteren. Heb je interesse? Stuur een mailtje naar marathonsaturnus@gmail.com en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Het marathonteam.

Heren 1 dicht bij 3e overwinning

By | Nieuws

Saturnus HS 1 – VOKO HS 2 op 30-03-’19 
2-3 
25-19, 26-28, 19-25, 25-19, 12-15 

Half februari speelden we onze laatste thuiswedstrijd. In de tussentijd speelden we 3 uitwedstrijden waarin we weliswaar 5 punten en een overwinning boekten, maar waarin we ook degradeerden. 
Deze zonnige zaterdag speelden we eindelijk weer een thuis, ditmaal kwam VOKO op bezoek. In een midweekse uitwedstrijd hadden we er 2,5 week geleden met 3-1 verloren. Toen stond echter half heren 1 in het veld. Nu was dat niet zo en waren we aan elkaar gewaagd. Dat blijkt ook uit het puntentotaal: 107-106. 
 
Hoe dan ook, we startten in de opstelling zoals we die wel vaker kenden in de afgelopen weken. Kevin en Jeroen H. als passer-lopers, Jeroen W. en Joost op midden met Koen als libero en Willem met Sander in de diagonaal. Geen wissels, want Jop is nog steeds geblesseerd. 
De eerste set was van onze kant goed. We namen direct het initiatief en wisten VOKO serverend en aanvallend onder druk te zetten. We werden geholpen door hun libero die geen libero maar eigenlijk een middenman was. Nadat we hem in set 1 kapot hadden geserveerd, kwam hij niet meer binnen de lijnen in de rest van de wedstrijd.  
Dat merkten we in set 2 ook wel. We konden serverend niet meer zo veel druk leggen en kwamen soms in de problemen doordat hun midden te makkelijk kon scoren. Na een scheldincident halverwege de set waren we even uit de concentratie. We pakten het wel weer op en stonden in de finale gelijk: 21-21. We kregen ook een setpunt, maar in de extra tijd was het geluk niet aan onze kant. 
Set 3 was de minste van onze kant. We waren niet zo gefocust en waren soms slordig. In het begin kregen we meteen 6 punten om de oren. Dat verschil bleef constant – we waren vanaf dat moment dus aan elkaar gewaagd – maar we konden het niet omzetten. 
In de nu belangrijke vierde set lieten we zien dat we ons ook terug kunnen knokken in de wedstrijd. Hoewel we natuurlijk ook fouten maakten, wisten we ook veel ballen op te lossen. Door een stabiele pass konden Jeroen W. en Joost ook hun punten scoren. Genoeg servicedruk daarbij opgeteld leverde een duidelijke setwinst op. 
Toen konden we ons opmaken voor de 3e 5-setter van het seizoen. Die wisten we niet winnen helaas. We begonnen niet geconcentreerd genoeg en maakten zelf een paar fouten, waardoor het al snel 3-7 stonden. We kwamen terug tot 7-8, maar lieten VOKO ook weer weglopen naar 9-13. We gaven nog een laatste keer gas en persten er nog een paar goede aanvallen uit, maar dichterbij dan 12-13 kwamen we niet. 
 
Kortom: een leuke pot volleybal en wat mij betreft zeker in de top-3 van beste wedstrijden van onze kant. Goede sfeer, aardig tot goed verzorgd spel en vermakelijke rally’s. Ons doel is om de laatste 2 wedstrijden in deze schwung verder te spelen en nog wat punten te sprokkelen. 

Degradatie voor Heren 1 een feit

By | Nieuws

HLB Van Daal/DS HS 3 – Saturnus HS 1 op 23-03-’19
3-1 
25-18, 25-17, 18-25, 25-22 

De voorlaatste uitwedstrijd van het seizoen was die tegen HLB in Den Dungen. Thuis hadden we 4-0 verloren, waarvan 3 sets met 25-23. We hadden ook vandaag weer de pech dat we net met hangen en wurgen een team op de been konden krijgen; geen wissels dus. 
Sander en Kevin waren de passer-lopers, Joost en Jeroen bezetten het midden en Willem met Kas in de diagonaal maakten de opstelling compleet. De wedstrijd zelf was helemaal niet hoogstaand, het niveau slechts af en toe promotieklasse-waardig. Dat was vooral te zien aan het enorme aantal servicefouten en aanvalsfouten aan beide kanten. 
We begonnen de wedstrijd goed, energiek en kwamen 3-4 punten voor. Die voorsprong raakten we snel weer kwijt, want we maakten te veel fouten en waren verdedigend niet scherp genoeg. 
De tweede set begon met een spectaculaire rally, die we verloren. Dat was ook meteen het hoogtepunt van de set. Verder viel er weinig te genieten. De directe achterstand van 5-0 konden we nooit wegwerken. 
In set 3 slaagden we er verrassend genoeg in om opnieuw wat energie aan te boren. Onder leiding van Kas gingen we veel slimmer spelen, met tactische en drive-ballen. Daar wist HLB geen raad mee. Een goede servicereeks van Kevin gaf ons voldoende lucht om de set te pakken.  
Zonder dat we echt stabiel en goed speelden gingen we met z’n allen vol voor de 4e set om een tiebreak af te dwingen. De set was behoorlijk spannend, want ging steeds gelijk op. HLB had z’n tactiek ook aangepast en was met ons mee gaan frommelen. Dat leidde tot tussenstanden van 20-19 en 22-20. Zoals zo vaak dit seizoen verloren we de set in de finale, omdat we net wat meer fouten maakten dan HLB.  
 

Ondanks het punt is degradatie nu een feit. Het was in zekere zin al onvermijdelijk, maar als het er dan eenmaal staat is dat wel vervelend. De laatste 3 wedstrijden kunnen we vrijuit spelen, want we hebben nu echt niks meer te verliezen.