ALV Documenten

By | Nieuws

Woensdag 27 november 20:00 is onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Er worden belangrijke onderwerpen besproken. Via deze weg kunnen jullie de agenda en bijlagen van de vergadering inkijken. We zien jullie graag op de ALV.

Hendriks Coppelmans verlengt sponsorcontract met Saturnus

By | Nieuws
Links Olaf Melsen (voorzitter Saturnus) en rechts Vincent Hendriks (directeur Hendriks Coppelmans)

UDEN | Hendriks Coppelmans en de Udense volleybalclub Saturnus hebben afgelopen zaterdag hun samenwerking voor de komende 3 jaren vastgelegd. Met dit nieuwe contract gaat Hendriks Coppelmans maar liefst 25 jaar aan hoofdsponsoring vol maken. 

Tijdens de contractondertekening van afgelopen zaterdag heeft Saturnus directeur Vincent Hendriks verwelkomd bij de club. Hendriks Coppelmans Bouwgroep is vorig jaar in eigendom gekomen van Hendriks Bouw en Ontwikkeling uit Oss en voormalig directeur Bart Hendriks heeft het stokje inmiddels overgedragen aan zijn neef Vincent. Zo is een krachtige bouwgroep ontstaan die actief is in gebieds- en projectontwikkeling, bouw, installatietechniek, onderhoud en beheer. Bart blijft nog steeds betrokken bij het bedrijf als adviseur en behoudt ook het contact met Saturnus.

Balletje slaan
Vincent Hendriks werd zaterdag tijdens de eerste competitiedag op de hoogte gebracht van alle bezigheden van de club en heeft dit zelf ook live meegemaakt. Hij heeft zich van zijn sportieve kant laten zien door een balletje mee te slaan tijdens de wedstrijd van Saturnus/Hendriks Coppelmans Heren 1, als de ‘maxi’ van de week. Traditiegetrouw heeft hij daarbij een ‘mini van de week’-shirt ontvangen en een gesigneerde volleybal voor op zijn kantoor.
Saturnus ziet een prettige samenwerking voor de komende 3 jaar tegemoet met zowel Hendriks Coppelmans als met nieuwe directeur Vincent.

Eredivisiespeelster Bregje van den Heuvel terug bij Saturnus/Hendriks Coppelmans

By | Nieuws

Na 6 jaar volleybal in de eredivisie keert Bregje van den Heuvel (28) komend seizoen weer terug bij de Udense volleybalclub. Van den Heuvel heeft een rijke volleybalgeschiedenis en speelde van jongs af aan bij Saturnus/Hendriks Coppelmans. Van moeder Ans van den Heuvel-Smits kreeg ze de technieken en inzichten van het spelverdelen mee. Op jonge leeftijd kwam Bregje in Dames 1 terecht, waar ze samen speelde met haar jongere zus Veerle en haar vader Joan als trainer/coach. Tegelijkertijd trainde Bregje ook volop bij de Nederlandse Volleybal School en Jeugd-Oranje. Toen zij het aanbod kreeg om hogerop te gaan spelen, greep ze die kans met beide handen aan. Van den Heuvel vertrok naar Energo (1e Divisie), waarna ze achtereenvolgens doorstroomde naar de eredivisieploegen VC Weert (2014), Peelpush (2015), Alterno (2016) en uiteindelijk FAST (2018).


Goede herinneringen

Bregje van den Heuvel is nu dus terug op het oude nest en klaar voor een nieuwe uitdaging op de positie van diagonaalaanvalster. Wij vroegen haar hoe ze het vindt om weer terug te zijn in Uden en waarom ze afscheid heeft genomen van de eredivisie. Van den Heuvel: “Het was echt een ontzettend toffe ervaring om in de eredivisie te mogen spelen. Maar nu is het moeilijk te combineren met werk. Ik wil me focussen op mijn nieuwe baan en stiekem ook wat extra vrije tijd overhouden. Tijdens mijn vrije jaar miste ik het spelletje heel erg en vandaar dat ik weer wilde gaan spelen. Ik heb altijd hele goede herinneringen aan Saturnus gehad; echt een heel gezellige club, dus daar ga ik graag naar terug. Dat mijn nichtjes Lette en Nila in het team spelen, was natuurlijk een extra bonuspuntje.

Andere positie

Van spelverdeelster naar diagonaalaanvalster is een andere positie dan Van den Heuvel gewend is. “Als spelverdeelster heb je een grote invloed op het spel en val je eigenlijk nooit zelf aan. Toch blijft het prettig om rechts te mogen blokkeren en te verdedigen. Dat zit al in mijn systeem. Nu hoef ik alleen nog maar te scoren en de tegenstanders alle kanten van het veld te laten zien”, lacht Van den Heuvel. “Mijn doel voor komend seizoen is gewoon lekker ballen, veel plezier hebben met mijn teamgenoten en kijken wat ik voor het team kan betekenen. Ik vind het ontzettend leuk om met zoveel jong talent te mogen spelen en hopelijk kan ik hen komend seizoen helpen en mijn ervaringen delen. Sfeer is altijd belangrijk en die is in elk geval erg goed.”

Wij wensen Bregje veel succes komend seizoen! Zoek jij ook nog een leuk volleybalteam? Dames 1 is nog op zoek naar versterking voor de middenpositie. Maar ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom bij Saturnus/Hendriks Coppelmans. Neem contact op via: secretaris@saturnushc.nl of kijk op www.saturnushc.nl.

Lockdown!

By | Nieuws

Helaas zijn ook wij genoodzaakt om al onze sportactiviteiten met ingang van 15 december 2020 stop te zetten in verband met de nieuwe Corona-maatregelen. Het is van 15 december tot en met 19 januari a.s. voor al onze leden (Saturnus Speeltuin, mini’s, jeugd en senioren) dan ook niet mogelijk om te komen trainen. We zullen het jullie laten weten wanneer we weer kunnen opstarten.

Voor vragen kunnen jullie terecht bij de TC en/of het bestuur.

Rabo ClubSupport!

By | Nieuws
Trainer Geert Fleuren met speelsters van Saturnus/ Hendriks Coppelmans Dames 1

Wij doen dit jaar weer mee met de Rabo ClubSupport!🏐💪 Wij willen als vereniging investeren in het opleiden van onze vrijwilligers door middel van trainers-, scheidsrechters- en EHBO-cursussen. Op deze manier willen we een kwaliteitsimpuls geven aan onze vereniging en tegelijkertijd een veilig sportklimaat bevorderen. Wij kunnen elke stem goed gebruiken! 😄 Stem jij op ons? Laat het ons weten!

Stemmen kan via onderstaande link: https://www.rabobank.nl/particulieren/leden/clubsupport/

Protocol voor wedstrijdspelende teams

By | Nieuws

Update n.a.v. de persconferentie van 28 september jl.

Het dragen van een mondkapje in MuzeRijk is verplicht! Zodra u de sportzaal betreedt, mag het mondkapje af.

Naar aanleiding van de aangescherpte coronamaatregelen hebben wij niet meer de mogelijkheid om publiek te ontvangen. Alle wedstrijden zullen vanaf nu dan ook worden gespeeld zonder publiek. Er is een livestream geïnstalleerd op veld 1 waardoor sommige wedstrijden alsnog bekeken kunnen worden. De livestream is elke zaterdag te vinden op onze social media en Youtube-kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCvJrHL1I8Jaeof3Oj7-TPLA?view_as=subscriber

Uitspelende teams kunnen bij aanvang van de wedstrijd aangeven of zij wel of niet bezwaar hebben tegen deze livestream. 

De horeca/bar is tot nader bericht gesloten. 

Mochten er bij bezoekende jeugdteams chauffeurs meekomen, mogen zij (mits het aantal binnen de perken blijft) tijdens de wedstrijd in ons horecagedeelte verblijven.

Wij vragen alle bezoekende teams zich in de zaal te melden bij de zaalwacht, waar zij het protocol in ontvangst kunnen nemen.

Protocol Saturnus voor wedstrijden

  1. Blijf thuis als je de afgelopen 24 uur één of meerdere van de volgende (ook milde) symptomen hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak, of positief getest bent op het coronavirus (COVID-19). Blijf ook thuis als iemand in jouw huishouden koorts en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je weer sporten en naar buiten.
  2. Kom omgekleed naar de wedstrijden. Schoenen kunnen boven (in MuzeRijk) worden gewisseld.
  3. De sportzaal is alleen toegankelijk voor spelers, coaches, verzorgers, officials en zaalwacht. Publiek kan de wedstrijden boven bekijken vanaf de balkons en vanuit het horeca gedeelte. Houdt wel 1,5 meter in acht.
  4. Bij de entree van de sportzaal beneden is het verzoek aan iedereen om je handen te ontsmetten.
  5. Aanvoerder of coach van bezoekende teams vragen wij zich te melden bij de zaalwacht, direct bij het betreden van de sportzaal (beneden) rechts. Daar wordt het protocol uitgereikt.
  6. De kleedkamers en douches kunnen na de wedstrijd worden gebruikt. Maak hier gespreid gebruik van, zodat je daar de 1,5 meter in acht kunt nemen.
  7. Scheidsrechters worden verzocht om een eigen fluitje te gebruiken. Mocht je dit niet hebben dan kan je gebruik maken van een knijpfluitje. Scheidsrechters gebruiken eigen kleding. De truien van de vereniging worden niet gebruikt. Mocht je geen official kleding hebben kies dan bij voorkeur een wit shirt en meld dit voor de wedstrijd even bij de tos.
  8. De bidons van de teams mogen tot nader bericht niet worden gebruikt. Neem dus je eigen bidon of flesje mee.
  9. In de spelregels is nu opgenomen dat yellen kan worden gezien als onbehoorlijk gedrag en met geel kan worden bestraft. Mocht je toch willen yellen als team verzin dan een goed alternatief (zonder schreeuwen en handcontact).
  10. In MuzeRijk zijn looproutes aangebracht. Iedereen wordt dan ook dringend verzocht de pijlen te volgen. De trap naar de sportzaal mag in twee richtingen worden gebruikt. Hou daar wel de afstand in de gaten. Dus maak ruimte voor elkaar als je iemand passeert of tegen komt.

Wij vragen alle bezoekende teams zich in de zaal te melden bij de zaalwacht, waar zij het protocol in ontvangst kunnen nemen.

TeamNL Beach Tour bij Saturnus/Hendriks Coppelmans

By | Nieuws

Afgelopen maandag 17 augustus j.l. gaven de internationals Stefan Boermans en Yorick de Groot een beachclinic bij volleybalvereniging Saturnus/Hendriks Coppelmans te Uden. Boermans en De Groot spelen zelf voor het Nederlands beachvolleybal team en kwamen onze jeugd een aantal “tricks & skills” bijbrengen. De clinic die zij hebben gegeven, was onderdeel van de TeamNL Beach Tour. “Het begon allemaal met een idee van onze bondscoach Victor Anfiloff”, legt topbeachvolleyballer en projectleider Christiaan Varenhorst (30 jaar) uit. “We zijn door de coronacrisis voor het eerst een hele zomer in Nederland en dat biedt ons de kans om eens iets terug te geven aan de jeugd, beredeneerde hij. Zo is het balletje gaan rollen en is TeamNL Beach Tour tot stand gekomen.” Dit is natuurlijk een erg leuk initiatief waar Saturnus/Hendriks Coppelmans maar al te graag deel van wilde uitmaken. Met als resultaat een zeer geslaagde clinic. 

IN MEMORIAM – Cees Vermeij

By | Nieuws

1939 – 2020

Je speelde volleybal in de WAV (Winter Avond Volleybalcompetitie) bij team Van Oort en later werd je speler van “team Gold” van Saturnus. Daarnaast heb je als trainer en coach teams begeleid, zowel binnen Saturnus, als binnen de WAV. Op een gegeven moment was de functie van secretaris binnen het bestuur vacant en heeft Twan van Hout ervoor gezorgd dat jij deze functie op je ging nemen. Als secretaris zorgde je er jaarlijks voor dat de vereniging de subsidie voor de jeugdleden ontving via de gemeente. 

Je was geen man van jaarverslagen schrijven, dat lag achter ons, was voorbij, zo liet je altijd duidelijk merken. Aan het verleden niet te veel aandacht en tijd besteden. Het heden en de toekomst was veel belangrijker voor jou. Zo kunnen we in de archieven van de vereniging nog altijd een Sinterklaasgedicht vinden, wat jij maakte als jaarverslag van het secretariaat.

Dit gedicht geeft eigenlijk precies aan hoe je was, met je gevoel voor humor en je relativeringsvermogen. 

VERSLAG SECRETARIS         25-1-2011
Hierbij het verslag van uw secretaris
Brieven, e-mails, telefoon 
Elke dag, da’s heel gewoon
Zes bestuurders, 300 leden
Waarvan een deel het erg goed deden
Aanvraag subsidies, overleg met gemeente
Alles op tijd want anders….wee je gebeente
Bloemetje hier receptietje daar
Stijf in het pak en ouwehoeren maar
Vergaderingen elke vier weken
De meeste problemen gladgestreken
Dan wil ik u er nog eens op wijzen
Dat het bestuur behoorlijk begint te vergrijzen
De Algemene Ledenvergadering is weer in november
Die komt, zoals bij u bekend, vlak voor december
Daarom ben ik maar een rijm gaan verzinnen
Je kunt er per slot, niet vroeg genoeg mee beginnen
Tot slot, ik zal u niet langer plagen
Meldt u zich als u iets heeft te vragen. 

Tijdens een training raakte je onwel, daarna heb je een aantal weken in kritieke toestand in het ziekenhuis gelegen, gelukkig knapte je op, maar Je hart werkte nog maar voor een beperkt deel. Van stoppen wilde je echter niet weten, er was nog teveel te doen!

Je beet je vast in de ontwikkeling en opzet van de nieuwe sporthal MuzeRijk. Hiertoe voerde je onderhandelingen met de gemeente, de architect, de inrichters en ga zo maar door. Hiervoor had je een lange adem nodig en een grote dosis positiviteit, want de onderhandelingen met de betreffende disciplines verliepen vaak moeizaam en liepen niet synchroon met de belangen van Saturnus. 

Jij vond het belangrijk dat er vanaf een tribune contact met de spelers in de zaal kon zijn. Hiervoor zijn de “Saturnus-balkons” gemaakt. Jij hebt eigenhandig het beton gestort voor deze balkons. 

Om je te danken voor je werkzaamheden en jarenlange inzet heeft de vereniging je benoemd tot Lid van Verdienste. Na het overlijden van je vrouw Leny vorig jaar, sloot je je aan bij het clubje “MuzeRakkers”, die elke zaterdag samen volleybal keken en gezellig bij komen praten in de sporthal.

Je was en bleef een rasechte Amsterdammer, maar wel eentje die goed aarde in ons eigen Brabant! Cees, we willen je bedanken voor alles wat je voor de vereniging hebt gedaan, we zullen je niet vergeten.

We wensen je kinderen Roy en Audrey met hun partners en kinderen erg veel sterkte toe.

Beachclinic TeamNL Beach Tour!

By | Saturnus Beach
Stefan Boermans

De vakantie zit er weer bijna op! Dat betekent dat we binnenkort weer binnen mogen trainen, maar dat betekent ook dat de beachtrainingen ten einde komen. Gelukkig staat er een hele leuke afsluiting voor de boeg!

Aanstaande maandag 17 augustus 2020 van 18:25 tot 19:30 uur geven beachvolleyballers Stefan Boermans en Yorick de Groot een clinic voor enkele jeugdleden van ons! Deze clinic is een onderdeel van de TeamNL Beach Tour. “Het begon allemaal met een idee van onze bondscoach Victor Anfiloff”, legt topbeachvolleyballer en projectleider Christiaan Varenhorst (30 jaar) uit. “We zijn door de coronacrisis voor het eerst een hele zomer in Nederland en dat biedt ons de kans om eens iets terug te geven aan de jeugd, beredeneerde hij. Zo is het balletje gaan rollen en is TeamNL Beach Tour tot stand gekomen.” Op die manier krijgen jonge talenten niet alleen tips & tricks van de professionals, maar ook een inkijkje bij een echte topsporttraining. Superleuk dat zij ook bij ons langskomen om onze jeugd het een en ander bij te leren!

Yorick de Groot

Beachliefhebbers zijn natuurlijk van harte uitgenodigd om te komen kijken naar deze clinic als zij de RIVM richtlijnen in acht nemen. Uiteraard is pers van harte uitgenodigd om bij de clinic aanwezig te zijn. Indien u de clinic wilt bijwonen, dan vragen wij u om zich vooraf aan te melden bij de organiserende vereniging: secretaris@saturnushc.nl.