Saturnus-Guppiegym_logo

Samen bewegen en tegelijkertijd plezier bewegen!

Kinderen bewegen, spelen en sporten van nature graag.Ze krijgen spelenderwijs grip op hun omgeving en ontdekken al bewegend hun eigen mogelijkheden. Daar spelen we met Saturnus Guppiegym op in. Door de vereniging open te stellen voor de jongste kinderen, dragen we bij aan motorische vaardigheden en sportopvoeding van jonge kinderen.

Wat kun je verwachten?
Guppiegym is bestemd voor kinderen van 2 en 3 jaar. Zij maken op speelse wijze kennis met verschillende onderdelen en diverse spelvormen. De kinderen gaan samen met hun ouders rennen, klimmen, kruipen, springen, vangen, gooien en vooral veel plezier hebben bij de spelletjes en het beweegparcours. Als ouder of begeleider kunt u tijdens deze les uw eigen kind helpen en begeleiden. Samen gaan jullie de grenzen van uw kind opzoeken en zien hoe ze uiteindelijk groeien in hun motorische vaardigheden.

Je mag bij ons altijd een gratis proefles mee komen doen. Daarna kunt u een strippenkaart aanschaffen, waarbij u 10 lessen voor 30 euro kunt volgen. De strippenkaart is vrij inzetbaar en u kunt dus zelf bepalen wanneer u naar de Guppiegym komt.
Gym jij gezellig mee?

Guppiegym is een samenwerking vanuit Kanteel, V&K en Saturnus samen met de GGD. Deze samenwerking is tot stand gekomen via een sportakkoord tussen deze partijen en de gemeente Uden. GuppieGym wordt op verschillende dagen, tijden en locaties in Uden aangeboden. 

Naast de beweegles, zal er ook regelmatig een informatiebijeenkomst van o.a. de GGD zijn voor ouders waarbij er onderwerpen aan bod komen waar elke ouder van een peuter mee stoeit: gezond eten, positief opvoeden, zindelijkheid, slapen etc. Zo leert het kindje bewegen op speelse wijze en ondersteunen we peuter en ouder in de ontwikkeling. 

Informatie

 Voor wie: Voor kinderen van 2 en 3 jaar 

Wanneer: Vanaf 11 september 2021, wekelijks op zaterdagochtend (m.u.v. schoolvakanties)

Hoe laat: 08.45 – 09.30 uur

Maximaal 35 kinderen. VOL=VOL

Locatie

Waar: Sporthal Muzerijk, Klarinetstraat 4 Uden

Kosten: 1 gratis proefles, daarna is er een strippenkaart aan te schaffen (10 lessen voor 30 euro)

Gezocht!

Gezocht: ondersteuning (tegen vergoeding) bij de Speeltuin en Guppiegym van Saturnus/Hendriks Coppelmans.

Wat zoeken we? Iemand die:

– Affiniteit heeft met de doelgroep: 2 tot 6-jarigen.
– Een lesbevoegdheid heeft voor bewegingsonderwijs. Dit kan ook een PABO-afgestudeerde zijn met een aantekening voor gym.
– Beschikbaar is op zaterdagochtend.
Volleybalervaring is fijn, maar is niet per se nodig. Daarin word je begeleid, wanneer nodig. 

Wat is de speeltuin?
Het is algemeen bekend dat veel kinderen tegenwoordig te weinig bewegen. Daar spelen we met de Saturnus Speeltuin op in. Door de vereniging open te stellen voor kleuters, dragen we bij aan motorische vaardigheden en sportopvoeding van jonge kinderen. In de Speeltuin wordt niet direct gevolleybald, maar kinderen bewegen er spelenderwijs en worden warm gemaakt voor het volleybalspel.

Wat is de Guppiegym?

Ook met de Guppiegym dragen we bij aan motorische vaardigheden en sportopvoeding van jonge kinderen. Kinderen volgen spellen en beweegparcours om zichzelf te ontwikkelen. De ouders spelen bij de Guppiegym een begeleidende rol en gymmen mee met het kind.

Wat kun je verwachten?
De speeltuin is bestemd voor kinderen van 4 en 5 jaar en de Guppiegym is gericht op kinderen van 2 en 3 jaar. Beiden zijn gericht op lekker samen bewegen. De kinderen gaan onder professionele begeleiding heerlijk rennen, klimmen, kruipen, springen, vangen, gooien en vooral veel plezier hebben bij de spelletjes en het beweegparcours. 

Neem bij interesse contact op met Veerle van den Heuvel: iniminies@saturnushc.nl.

Contact

Veerle van den Heuvel iniminies@saturnushc.nl