Terug naar Nieuws

Heren 3: Erop of eronder…

Zaterdag 24 november, er werd al een paar weken reikhalzend uitgekeken naar de dag waarin H3 het tot op heden ongeslagen Flash uit Arcen op bezoek kreeg.
Er werd dan ook niets aan het toeval over gelaten. Gedurende de tactische voorbespreking, inclusief Brabants powerfood met majsenais, werd de tactiek minutieus doorgenomen.

De spanning was te snijden op de tribune, vanaf het begin was Saturnus duidelijk de bovenliggende partij. Tactisch spel met voor het eerst een libero en Christiaan als pinchhitter op de bank om Olaf en Erik scherp te houden. Met overtuiging, zelfs de eerste service ging goed, werd de eerste set binnengehaald met 25-19.

Het verlies van de eerste set leek onze Limburgse vrienden niet te deren ze bleven vrolijk zingen naar elk gewonnen punt en gingen de tweede set redelijk mee. Maar met snel aanvallend spel waar de aanvallers van H3 een onderlinge strijd leverde wie het hardste de bal binnen de lijnen kon rossen trok Saturnus opnieuw aan het langste eind 2-0.

Na een bezoek en zegen van de goed heiligman kon het in de derde set niet meer misgaan al leek onze libero even uit zijn concentratie door de aanblik van de goed heiligman. Gelukkig was dit van korte duur en met onophoudelijke aanvallend spel en een consequent goed fluitende scheidsrechter werd het vrolijke team uit Arcen meerdere malen tot wanhoop gedreven. Met kreten als ” Ik weet het echt niet meer” en “Oh LaLa” (maar dan in het Limburgs) was deze set ook snel bekeken 25-17.

De vierde set leek het er even op dat de heren van Saturnus de tegenstanders onder de 10 ging houden. Maar door slordig en overmoedig spel aan eigen zijde kwam Flash toch nog enigszins terug in de set. Opnieuw werd er een tandje bijgeschakeld en gingen alle remmen los. Zelfs twee blauwe ogen en een bloedneus aan eigen zijde konden H3 niet meer afhouden van een afgetekende 4-0 overwinning.

Het enige wat aan deze 5 punten wedstrijd ontbrak was een origineel headshot, al hadden onze sportieve vrienden uit Arcen dit ook eigenlijk niet verdiend. Nog twee wedstrijden te gaan maar voorlopig ligt H3 op koers om zichzelf winterkampioen te kronen van de tweede klasse!