Terug naar Nieuws

Heren 3: eindelijk compleet en wint wederom als Brabantse underdog tussen de Limburgse ploegen

Het is de 4de competitiewedstrijd voor de mannen van Saturnus, een bijzondere dag, want de mannen stonden voor het eerst met een complete selectie in het veld. Haren zijn extra mooi gelakt, trainingspak gestreken en een glimlach is urenlang geoefend voor de spiegel, want tja, eerst was er een moment voor een teamfoto.
SV Aspargos HS 1 kwam zaterdag aantreden in het hol van Uden. Wederom moesten de mannen het opnemen tegen Limburgse concurrenten. Het is onze fans niet ontgaan dat de mannen van Saturnus samen met de mannen van Liessel de Brabantse naam moeten verdedigen. Ondanks dat deze ontmoeting(zaterdag 15 december) niet echt gezien kan worden als een derby, moeten wij als twee teams het er maar mee doen om de Brabantse naam hoog te houden.. (onze Liesselse vrienden hebben helaas nog een trage start, maar we verwachten dat ook zij de noodzaak voelen om ons als Brabanders te ondersteunen).
Fans kwamen vol enthousiasme aantreden, dit beloofde namelijk een spannende wedstrijd te worden. Saturnus met 13 punten (plek 2) werden achtervolgd door de gasten met 11 punten (plek 4). Een verlies zou zonder twijfel een ruil betekenen in de ranglijst (of erger). Bij het inspelen was het al duidelijk dat dit een technisch sterkere tegenstander was, ondersteund met een paar gevaarlijke aanvallers. De coach zo scherp als dat we de coach kennen zag na een tijdje dat onze gasten zonder wissels de wedstrijd moesten doorkomen, een spel om conditie moest de tactiek worden, maar goed dat de coach alle mannen van de selectie heeft opgetrommeld.
De eerste set begonnen de mannen van saturnus sterk met veel serves druk, waardoor een leesbaar spel werd afgedwongen. Aspargos kon moeilijk zijn eigen spel spelen en liepen de gehele set tegen een achterstand aankijken. De set werd zorgvuldig uitgespeeld, 25-20 voor Saturnus. De tweede set ging Saturnus verder waar ze gebleven waren, ondanks de warmte in de hal, kon Saturnus het hoofd koel houden en wisten de aanvallers de gaten te vinden in de verdediging van Aspargos. Ondanks dat wist één aanvaller van Aspargos (nummer 4) toch vaak pijn te doen. Op een gegeven moment was het genoeg, waar Koen even een demonstratie gaf hoe je een killblok moest zetten. Een duidelijke les voor de jonge kijkers…De set werd gewonnen met 25-17. De derde set had een andere wending. De mannen van Saturnus werden moe en dat was te zien in het spel. In een combinatie van een paar serves fouten, mindere pass en mindere set-ups, lieten de mannen van Aspargos zien waarom zij op de 4de plek stonden. De midden aanvallers konden bediend worden en lieten zien dat zij niet van plan waren om nog 2 sets toe te kijken. De set werd met 20-25 verloren. Na wat wijze woorden van de coach en het vocht gehalte weer op pijl te hebben gezet, kwam de rust weer terug in het spel. Saturnus had geen behoefte aan een 5de set en wou laten zien aanvallend superieur te zijn. Een paar snelle stijgjes door het midden en een paar verwoestende aanvallen aan de buitenkant waren genoeg voor een 3-1 overwinning.
Volgende week hebben de mannen een zaterdag rust en kan er bij gekomen worden van wat kleine pijntjes. Zaterdag 27 oktober mogen de mannen weer om 19 uur in Budel. Dit beloofd een mooie wedstrijd te worden, met 17 punten wordt de 1e en 2de plaats gedeeld.