Skip to main content
Terug naar Nieuws

Heren 3: Brabantse derby

Onze mannen gaan vandaag op bezoek bij Ledub. Weer een belangrijke en naar verwachting spannende wedstrijd, want beide ploegen delen de 2e plaats. En hier is een rectificatie van uw razende reporter op zijn plaats. Want waar in de vorige reportage Liessel werd genoemd als enige Brabantse tegenstander van Saturnus, is ook Ledub één van de schaarse Brabantse ploegen in de Limburgse competitie. En daarmee wordt deze belangrijke wedstrijd ook meteen een zwaar beladen Brabantse derby.
Aangekomen in de immense zaal in Budel, liepen onze mannen er een beetje verloren bij. Op verschillende velden werd nog gespeeld terwijl op de andere velden al diverse teams aan het warm draaien of inspelen waren. Waar moet er gespeeld worden? Kan er al aan de warming-up begonnen worden? Een en ander leidde tot een twijfelachtige begin van een rommelige warming-up. Dat belooft niet veel goeds…
En inderdaad. Waar Budel scherp van start ging in de eerste set, begon Saturnus twijfelachtig en rommelig. In korte tijd stonden onze mannen al 5 punten achter, en dat liep zelfs nog op. Een time-out was op zijn plaats om uit te leggen waarvoor er naar Budel afgereisd was. Het leek erop dat toen het kwartje viel. Langzaam werd het spel beter en kropen onze mannen dichterbij. Maar Budel bereikte de 20+ met nog steeds een ruime voorsprong. Een fase van opperste concentratie en felheid zorgden met 23 – 25 toch nog voor de winst.
Saturnus zag kans het spel van eind 1e set door te zetten in de 2e set, waardoor die al snel met 10-25 afgesloten kon worden. En ook in de 3e set werd al snel een hele ruime voorsprong opgebouwd. Helaas begon de geoliede machine van Saturnus in de eindfase toch te haperen. Ledub zag nog kans om eenvoudig veel punten binnen te halen, voordat onze mannen met 15-25 de set afsloten. Ledub rook echter een kans, en ging daar vol voor, terwijl Saturnus nog steeds moeite had om zijn goede spel weer op te pakken. De hele 4e set zag Ledub kans om op voorsprong te blijven, tot en met de eindstreep aan toe, waardoor de laatste set voor onze mannen met 25 – 21 verloren ging.
Tot slot nog enkele wetenswaardigheden over deze wedstrijd. De wedstrijd werd door de Brabantse scheidsrechter scherp en kundig geleid. Saturnus is na 5 wedstrijden nog steeds ongeslagen. In de voortdurende zoektocht van onze mannen naar headshots werden er bijna 2 punten gescoord. Die werden ternauwernood voorkomen door de goede reflexen van de betrokken Ledub’ers. Dat was maar goed ook, want het ging in beide gevallen om ballen met knock-out-potentie. En of deze, en de andere hard geslagen ballen van Saturnus er iets mee te maken hadden is niet zeker, maar het lijkt erop dat Budel iets op de kaart verschoven is.

Volgende week spelen onze mannen weer thuis, met de intentie om hun zegereeks voort te zetten. Dat moet te doen zijn tegen Revoc dat met 3 punten uit 5 wedstrijden op een respectabele 10e plaats in de competitie staat.