2-3
22-25, 25-17, 25-21, 18-25, 5-15

Vorige week wisten we op basis van karakter en inzet een puntje uit Sittard mee te nemen, waarmee we ons puntenaantal verdubbelden. Vandaag lukte dat weer!
Op Koen na waren we compleet en dat was wel zo prettig. Om Tom en Jeroen W. op midden af te lossen moesten we creatief wisselen. Jeroen H. en Joost vulden die rol in. Verder speelden we in de gebruikelijke opstelling (Kevin/Jop en Sander/Willem).
De eerste set ging gelijk op. Aan de beide kanten werd servicedruk gelegd, waardoor regelmatig een aanval niet uit de verf kwam. Als de pass wel goed lag, werden er ook goede punten gescoord. Bij 20-20 was nog alles mogelijk, maar daarna lieten we ons foppen en waren te slordig.
Set 2 en 3 waren de onze. We hadden de pass steeds beter onder controle. Er was rust en communicatie, waardoor we aanvallend meer konden doen. Wat vooral opviel was dat we blokkerend veel punten scoorden in deze sets. Daarmee maakten we het verschil en kwamen we 2-1 voor. Sander hielp ons in set 2 enorm door van 13-9 achter, naar 18-13 voor te serveren.
In de vierde set liep het opeens veel minder gesmeerd. We kwam nog wel 2 keer terug van 4 punten achterstand, maar waren na 10-12 helemaal de weg kwijt. De rust in het achterveld was weg en ook aan het net kwamen we er niet meer doorheen.
De tiebreak moest de beslissing brengen. In die laatste set zat werkelijk geen een fatsoenlijke rally meer. We werden weggeserveerd en de wedstrijd ging als een nachtkaars uit. Uit frustratie liep Jeroen H. zelfs geel/rood op en moest worden gewisseld.
Hoe dan ook, we hebben 3 prima sets gespeeld en wisten er dus 2 te winnen, waarmee we ons puntenaantal weer verdubbeld hebben (van 2 naar 4).