Saturnus HS 1 – Hajraa HS 2 op 15-12-‘18

1-3

18-25, 18-25, 25-18, 14-25

Op de laatste speeldag van 2018 mochten wethuis aantreden tegen Hajraa H2. Ook vandaag hadden we weer enigszins een fantasieopstelling nodig om aan de bak te kunnen. Kevin was afwezig, Koen ziek en Jeroen W. geblesseerd (kon toch 3 sets spelen). Kas hadden we als back-up gevraagd, net als Erik die coachte.

We begonnen met Jop/Jeroen als passer-lopers, Jeroen en Tom (die zijn laatste wedstrijd bij ons speelde, omdat hij naar H2 verhuist) op het midden en Willem met Sander in de diagonaal. Joost was reserve.

Hajraa is een vereniging die de tegenstander met bedenkelijk gezang probeert te ontregelen en technisch verzorgd spel laat zien. Qua lengte hadden ze weinig in te brengen, op 1 middenspeler na die ook veelvuldig scoorde.

In de eerste 2 sets konden we in het begin goed mee komen en ging het tot 15 punten gelijk op. In het vervolg nekten persoonlijke fouten ons. En als er wat fout ging, baalden we daar veel te lang van en verdween langzaam de overtuiging. Zo stonden we in set 2 17-20 achter, maar pakten we in het vervolg nog maar 1 puntje.

Set 3 gaf een heel ander beeld. We legden servicedruk bij de tegenstander en zij kwamen er niet doorheen. Op een gegeven momentliepen we uit naar 18-11. Hajraa kwam nog wat dichterbij, maar wij wisten het gat weer naar 7 punten te brengen. Na een aardig begin was in set 4 de koek als snel op.
Op 12 januari hervatten we de competitie met een uitwedstrijd in en tegen Udenhout.

De balans na de eerste seizoenshelft valt voor ons niet erg positief uit. We hebben van 10 gespeelde wedstrijden nog geen enkele gewonnen. De teller staat op 5 punten die we in 4 wedstrijden hebben verzameld. De pech voor ons is dat we opeen enkele keer na nooit met een complete/fitte selectie aan kunnen treden doorblessures en andere verplichtingen. In wedstrijden tegen ploegen uit de onderste helft van de ranglijst komen we aardig mee (zie o.a. de wedstrijd tegen HLB van1-12), maar weten in de setfinales maar zelden te overtuigen.