Eerste overwinning Heren 1 een feit!

Saturnus HS 1 – Peelpush HS 2 op 19-01-’19

3-1

25-21, 28-26, 22-25, 25-23

Mentale boost voor heren 1: de eerste overwinning van dit seizoen is een feit! Het heeft 12 wedstrijden geduurd, maar het gevoel is goed. Het slachtoffer hiervan was Peelpush H2.

Zoals gebruikelijk waren we niet compleet. Ditmaal was Jeroen H. er niet bij en het meespelen van Kevin was ook onzeker, hoewel achteraf bleek dat er niks aan de hand was. Chris en Olaf W. kwamen ons versterken. Olaf speelde diagonaal, Willem was spelverdeler. Verder hadden we Kevin en Jop als passer-lopers en Jeroen W. en Sander op het midden. Koen was uiteraard de libero.

We begonnen de eerste set nerveus en krampachtig en dat hielp niet erg mee om lekker in de wedstrijd te komen: 6-9. Joost R., die als speler/coach fungeerde, nam al vroeg een time-out en dat hielp wel. We gingen wat rustiger passen en zorgvuldiger spelen. We konden daardoor vaak een aanval creëren en lieten Peelpush de fouten maken. Dat resulteerde in een 24-21 voorsprong. Bij die stand slaagde een aanvaller van Peelpush erin het net kapot te slaan, d.w.z. de ijzeren draad die boven langs loopt. Na een korte onderbreking konden we verder en pakten we meteen de set.

Set 2 was erg spannend. We begonnen sterk en kwamen 10-6 voor, mede door een paar flitsende aanvallen over het midden. Daarna kwamen we serverend onder druk en stonden we als snel 13-12 achter. In het vervolg bleven we erg in evenwicht. Beide ploegen konden serverend weinig druk leggen, en het was telkens de vraag wie in de rally het slimst was. Op het eind bleken wij dat te zijn en stonden we 2-0 voor, wat een weelde!

De cruciale derde set begon voor ons heel slecht. Hun spelverdeler legde serverend veel druk op Koen en Jop en we kwamen niet tot scoren: 2-7. We kwamen langzaam wel terug, maar het lukte ons niet het juiste ritme te vinden. We maakten te veel fouten op alle fronten en dus ging de set terecht naar de tegenpartij.

In de vierde set wilden we voorkomen dat er een vijfde zou komen, dus moesten we winnen. En dat lukte! Het ging steeds gelijk op, met soms een mooie aanval tegen, maar ook mooie aanvallen voor. In de finale stonden we 23-22 achter, maar waren vanaf dat moment gretiger dan Peelpush en wonnen daarmee de wedstrijd. Deze overwinning zorgt in de stand nog niet voor verandering, maar het geeft wel een goed gevoel.

Zaterdag spelen we de lastige uitwedstrijden in Beugen tegen Vocala. Wellicht kunnen we daar de stijgende lijn doorzetten.