Degradatie voor Heren 1 een feit

HLB Van Daal/DS HS 3 – Saturnus HS 1 op 23-03-’19
3-1
25-18, 25-17, 18-25, 25-22

De voorlaatste uitwedstrijd van het seizoen was die tegen HLB in Den Dungen. Thuis hadden we 4-0 verloren, waarvan 3 sets met 25-23. We hadden ook vandaag weer de pech dat we net met hangen en wurgen een team op de been konden krijgen; geen wissels dus.
Sander en Kevin waren de passer-lopers, Joost en Jeroen bezetten het midden en Willem met Kas in de diagonaal maakten de opstelling compleet. De wedstrijd zelf was helemaal niet hoogstaand, het niveau slechts af en toe promotieklasse-waardig. Dat was vooral te zien aan het enorme aantal servicefouten en aanvalsfouten aan beide kanten.
We begonnen de wedstrijd goed, energiek en kwamen 3-4 punten voor. Die voorsprong raakten we snel weer kwijt, want we maakten te veel fouten en waren verdedigend niet scherp genoeg.
De tweede set begon met een spectaculaire rally, die we verloren. Dat was ook meteen het hoogtepunt van de set. Verder viel er weinig te genieten. De directe achterstand van 5-0 konden we nooit wegwerken.
In set 3 slaagden we er verrassend genoeg in om opnieuw wat energie aan te boren. Onder leiding van Kas gingen we veel slimmer spelen, met tactische en drive-ballen. Daar wist HLB geen raad mee. Een goede servicereeks van Kevin gaf ons voldoende lucht om de set te pakken.
Zonder dat we echt stabiel en goed speelden gingen we met z’n allen vol voor de 4e set om een tiebreak af te dwingen. De set was behoorlijk spannend, want ging steeds gelijk op. HLB had z’n tactiek ook aangepast en was met ons mee gaan frommelen. Dat leidde tot tussenstanden van 20-19 en 22-20. Zoals zo vaak dit seizoen verloren we de set in de finale, omdat we net wat meer fouten maakten dan HLB.

Ondanks het punt is degradatie nu een feit. Het was in zekere zin al onvermijdelijk, maar als het er dan eenmaal staat is dat wel vervelend. De laatste 3 wedstrijden kunnen we vrijuit spelen, want we hebben nu echt niks meer te verliezen.