Skip to main content
Terug naar Nieuws

Heren 3: De lijn is ingezet… 9 punten uit twee wedstrijden

Inmiddels hebben we er drie speelronden opzitten en zijn de eerste kaarten geschut in de competitie. Desondanks blijft het koffie dik kijken want er is nog geen pijl op te trekken. Heren 3 bezet na 3 wedstrijden en 13 punten een solide 3de plaats maar wil men bovenin mee blijven draaien dan moet er nog hard gewerkt worden… Hieronder een korte terugblik door de razende reporter..

[Uden 29 september] Zaterdag 29 september stond de wedstrijd tegen Peelpush H3 op het programma. Een prima ploeg die je niet zo maar moet laten volleyballen. Doe je dat wel dan kunnen ze je het aardig moeilijk maken. En zo geschiedde. De eerste 3 sets toonde de heren van saturnus degelijk spel. Pass was verzorgt, set-ups waren prima verzorgd door onze tijdelijk inleenkracht Willem-Jan en aanvallend werden de punten gemaakt. Doorslaggevend was de servicedruk vanuit Udense kant. Peelpush had duidelijk moeite met de druk en kreeg het niet meer voor elkaar de side-out te spelen. Resultaat een relatief snelle en eenvoudige 3-0 voorsprong. Gedurende de wedstrijd kreeg de spelverdeler het aan de stok met de scheidsrechter wat in eerste instantie niet bevorderlijk was voor hun spel maar ergens in de 4de set toch werd omgezet in wat meer fanatisme. De servicedruk van Peelpsuh ging omhoog, saturnus kreeg moeite om de pass te brengen en aan het net de punten te maken. Na een gelijkopgaande set trok Peelpush H3 uiteindelijk aan het langste eind en wist de laatste set te pakken. Resultaat een 3-1 overwinning maar toch een bittere nasmaak.

[Venlo 6 oktober] Afgelopen zaterdag 6 oktober stond Civitas uit Venlo op het programma. Een ploeg die gezamenlijk al de nodige jaren ervaring hebben. Door afwezigheid van Olaf, niet geheel fitte peter, blessures van Erik en Paul, was het reserveblik maar even open getrokken. Herman Douma trainde al een paar keer mee op de donderdag en Karel vd Elzen vanuit H2 zijn uiteindelijk meegegaan.

Civitas is een taaie ploeg. Verdedigen veel en weten soms onverwacht uit de hoek te komen. Scoren relatief eenvoudig met een 2de tempo bal op het midden en leveren meer dan voldoende servicedruk om het een ploeg lastig te maken. Dit resulteerde dan ook in een moeizame eerste set waarbij diverse set-points nodig waren om de set te winnen (29-27).

In de 2de set wisten de heren van saturnus meer servicedruk te genereren en bouwde gestaag een voorsprong op. Maar door soms slordig spel en het niet direct afmaken van een bal werd civitas weer in het zadel geholpen en kreeg het de kans om weer de aansluiting te maken. Met de lessen uit de eerste set werd dit niet toegestaan en is de set zorgvuldig uitgespeeld.

De derde en vierde set leken veel op de 2de set. Geen hoogstaand volleybal maar een lagere fouten last aan saturnus zijde bracht nog 2x setwinst. Een enkele bal werd wat harder op de lijn geslagen en daar had de leidsman moeite mee. Een headshot op de neus van Erik (leuk man, kost je een rondje!) en twee zeer diagonaal geslagen ballen binnen de 2 meter waren de enige spectaculaire hoogtepunten van deze sets.

Kortom een 4-0 overwinning op Civitas en 5 punten in de pocket!. Na terugkomst in Uden einde van speelronde 3 stond er een mooie 3de plaats op de ranglijst. Een prima resultaat waar de heren zeker tevreden over zijn. Aanstaande zaterdag wordt er gespeeld tegen Aspargos. Een ploeg die naar verwachting wat meer weerstand zal bieden dan Hovoc, Peelpush of Civitas. De wedstrijd wordt gespeeld om 14.15u in Muzerijk. Tot dan!