Heren 1 blijft steken op 1 punt

Saturnus HS 1 – VC Volt HS 2 op 03-11-‘18
0-4
19-25, 27-29, 24-26, 16-25

Na 5 wedstrijden hadden we nog steeds maar dat ene setje tegen Udenhout gewonnen. Vandaag wilden we daar absoluut verbetering in aanbrengen. VC Volt kwam op bezoek, maar de titel van dit verslag laat al zien dat we het niet voor elkaar kregen.

We begonnen met Kevin/Jop als passer-lopers, Jeroen en Tom op het midden en Sander/Willem in de diagonaal en Koen natuurlijk als libero. Jeroen van Hout was weer afwezig. Koen van Sleeuwen was onze coach en Olaf Wouters was reserve, samen met Joost.
In de eerste set moesten we ff zoeken naar de juiste afstemming, waardoor we al snel een paar punten achter kwamen. Die achterstand konden we niet meer wegwerken.
Set 2 en 3 waren uitermate spannend en ook goed van onze kant. Ja, natuurlijk kan het beter, maar we deden goed mee met Volt en scoorden zelf onze punten. We konden lang niet altijd servicedruk ontwikkelen, maar wisten toch vaak een rally te creëren. Op het eind van set 2 hadden we ook een setpunt, maar het ontbreekt ons op dat moment nog aan slimmigheid, routine en efficiëntie. Set 3 kende een soortgelijk verloop. We scoorden regelmatig een aanval en maakten niet al te veel fouten. Zo stonden we zelfs 24-22 voor, maar daarna kregen we 4 punten op rij tegen. Natuurlijk mag dat niet gebeuren, maar blijkbaar zijn we nog niet zo ver dat we zo’n set koelbloedig kunnen afmaken.
In de laatste set verloren we al snel het geloof en lukte het ons niet meer om de strijd aan te gaan.
Vandaag hebben we laten zien dat we toch een niveau hebben waarmee me in de promotieklasse mee kunnen doen. Dat wordt nog niet in punten uitgedrukt, maar dat komt vast nog wel.
Zaterdag reizen we af naar Sittard in de hoop eindelijk wat punten te kunnen pakken.