Nieuws

Protocol voor wedstrijdspelende teams

Update n.a.v. de persconferentie van 28 september jl.

Het dragen van een mondkapje in MuzeRijk is verplicht! Zodra u de sportzaal betreedt, mag het mondkapje af.

Naar aanleiding van de aangescherpte coronamaatregelen hebben wij niet meer de mogelijkheid om publiek te ontvangen. Alle wedstrijden zullen vanaf nu dan ook worden gespeeld zonder publiek. Er is een livestream geïnstalleerd op veld 1 waardoor sommige wedstrijden alsnog bekeken kunnen worden. De livestream is elke zaterdag te vinden op onze social media en Youtube-kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCvJrHL1I8Jaeof3Oj7-TPLA?view_as=subscriber

Uitspelende teams kunnen bij aanvang van de wedstrijd aangeven of zij wel of niet bezwaar hebben tegen deze livestream. 

De horeca/bar is tot nader bericht gesloten. 

Mochten er bij bezoekende jeugdteams chauffeurs meekomen, mogen zij (mits het aantal binnen de perken blijft) tijdens de wedstrijd in ons horecagedeelte verblijven.

Wij vragen alle bezoekende teams zich in de zaal te melden bij de zaalwacht, waar zij het protocol in ontvangst kunnen nemen.

Protocol Saturnus voor wedstrijden

  1. Blijf thuis als je de afgelopen 24 uur één of meerdere van de volgende (ook milde) symptomen hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak, of positief getest bent op het coronavirus (COVID-19). Blijf ook thuis als iemand in jouw huishouden koorts en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je weer sporten en naar buiten.
  2. Kom omgekleed naar de wedstrijden. Schoenen kunnen boven (in MuzeRijk) worden gewisseld.
  3. De sportzaal is alleen toegankelijk voor spelers, coaches, verzorgers, officials en zaalwacht. Publiek kan de wedstrijden boven bekijken vanaf de balkons en vanuit het horeca gedeelte. Houdt wel 1,5 meter in acht.
  4. Bij de entree van de sportzaal beneden is het verzoek aan iedereen om je handen te ontsmetten.
  5. Aanvoerder of coach van bezoekende teams vragen wij zich te melden bij de zaalwacht, direct bij het betreden van de sportzaal (beneden) rechts. Daar wordt het protocol uitgereikt.
  6. De kleedkamers en douches kunnen na de wedstrijd worden gebruikt. Maak hier gespreid gebruik van, zodat je daar de 1,5 meter in acht kunt nemen.
  7. Scheidsrechters worden verzocht om een eigen fluitje te gebruiken. Mocht je dit niet hebben dan kan je gebruik maken van een knijpfluitje. Scheidsrechters gebruiken eigen kleding. De truien van de vereniging worden niet gebruikt. Mocht je geen official kleding hebben kies dan bij voorkeur een wit shirt en meld dit voor de wedstrijd even bij de tos.
  8. De bidons van de teams mogen tot nader bericht niet worden gebruikt. Neem dus je eigen bidon of flesje mee.
  9. In de spelregels is nu opgenomen dat yellen kan worden gezien als onbehoorlijk gedrag en met geel kan worden bestraft. Mocht je toch willen yellen als team verzin dan een goed alternatief (zonder schreeuwen en handcontact).
  10. In MuzeRijk zijn looproutes aangebracht. Iedereen wordt dan ook dringend verzocht de pijlen te volgen. De trap naar de sportzaal mag in twee richtingen worden gebruikt. Hou daar wel de afstand in de gaten. Dus maak ruimte voor elkaar als je iemand passeert of tegen komt.

Wij vragen alle bezoekende teams zich in de zaal te melden bij de zaalwacht, waar zij het protocol in ontvangst kunnen nemen.