Nieuws

Coronavirus en volleybal

Het is jullie ongetwijfeld niet ontgaan, het Coronavirus wat wereldwijd rondgaat heeft ook Nederland bereikt en zal ongetwijfeld de komende weken ook in Nederland verder toenemen. Met dit bericht willen we meer duidelijkheid geven over het al dan niet doorgaan van trainingen en geplande wedstrijden en toernooien.

Deze week is na een korte carnavalsstop weer een week waarin gewoon wordt getraind. Ook zijn vanaf deze week weer volop wedstrijden gepland in de WAV en in de Nevobo competitie.

Op dit moment is er geen reden om maatregelen te treffen of wedstrijden/evenementen af te gelasten. We houden de situatie vanzelfsprekend in de gaten en laten ons adviseren door het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en NOC*NSF.

Basis hygiëne

We raden sporters en publiek wel aan extra te letten op de basis hygiëne. Het RIVM heeft het volgende advies uitgebracht:

De belangrijkste maatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Dit zijn:

  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Ook kunnen we ons voorstellen dat je voor en na de wedstrijd geen handen wil schudden. Wanneer dat het geval isadviseren wij je om dit vooraf via de aanvoerder met de scheidsrechter te bespreken. Hier zal zeker begrip voor zijn.
  • Mocht je toch griepverschijnselen hebben (hoesten en koorts, etc.) dan gaan we er vanuit dat je je eigen verantwoordelijkheid neemt en thuis blijft. Het is dan ook verstandig om contact op te nemen met je huisarts en dit even laat weten aan je trainer/coach en aanvoerder.
  • Meer informatie lees je op de site van het RIVM.

Mochten er wijzigingen komen in de situatie in Nederland die aanleiding zijn om verdergaande maatregelen te treffen zoals het afgelasten van wedstrijden, toernooien en/of trainingen dan zullen we jullie uiteraard direct daarover informeren.

Met sportieve groet,

Olaf Melsen
Voorzitter Saturnus/HC