Met de opening van MuzeRijk in 2014 kreeg Saturnus de beschikking over een tweetal prachtige beachvolleybalvelden. Een mooie kans om het geweldige beachvolleybal binnen de vereniging en in de regio te promoten. Dit is de taak van Saturnus Beach.

Beachvolleybal is zeer geschikt om op alle niveaus te beoefenen. Van internationale topsport tot en met de ongeoefende recreant. Saturnus Beach wacht nog even met het organiseren van internationale topwedstrijden. Wel is het elk zomerseizoen al mogelijk om te trainen onder begeleiding van goede trainers. Organiseren we verschillende toernooien. Stimuleren we het gebruik van de beachvolleybalvelden door de leden van Saturnus. En zorgen we voor netten voor de liefhebbers uit de buurt.

Trainingen

Na het succes van de afgelopen jaren gaan we komende zomer ook weer aan de slag met beachvolleybaltrainingen. De trainingen zullen verzorgd worden door Peter Groenen en Veerle van den Heuvel en zullen lopen vanaf april tot het zaalseizoen weer begint. In april zullen we starten op de zondag(ochtend) en vanaf mei zal er doordeweeks getraind gaan worden (onder voorbehoud op de maandag en woensdag). Dit afhankelijk van het aantal inschrijvingen en de beschikbaarheid. Er zal een selectie worden gemaakt op basis van niveau en leeftijd. Aanmelden voor de trainingen kan via saturnusbeach@saturnushc.nl. Je kunt dan eerst een proeftraining mee komen doen en daarna beslissen of je wilt blijven.

Om alvast in de beachvolleybal-sfeer te komen trappen we zondag 31 maart af met een toernooi, waarbij iedereen welkom is! ’s Ochtends spelen de C- en B-jeugd en in de middag de A-jeugd en de senioren. Heb je zin om mee te doen? Schrijf je dan snel in! Dat kan zowel individueel als in een koppel. Aanmelden kan ook via saturnusbeach@saturnushc.nl.

Daarnaast zijn we aan het inventariseren of er interesse is om in de meivakantie (rond 28 april tot 5 mei) een week op beachstage naar Spanje te gaan. Dit is voor spelers/speelsters boven de 14 jaar. Je zult dan onder begeleiding een week trainen op het strand en meemaken hoe een trainingsstage in zijn werk gaat. Verdere info volgt hierover nog, maar ben je wellicht geïnteresseerd? Laat dit ons weten!

Kosten voor het een beachseizoen zijn 100 euro voor 1 keer in de week trainen en 150 euro voor twee keer in de week. Saturnusleden (beach of zaal) krijgen 25 euro korting. De kosten voor de beachstage zullen nog bekend gemaakt worden.

Iedereen is welkom, dus weet jij nog beachliefhebbers? Deel dit bericht zodat zoveel mogelijk mensen dit te weten komen!

 

Reserveringen

Iedereen die gebruik wil maken van onze beachvolleybalvelden kan hier zijn reservering maken. Zorg dat je op tijd bent want: Wie het eerst komt, het eerst maalt!

Toernooien

Regelmatig organiseert Saturnus Beach toernooien waarvoor iedereen kan inschrijven. Dus niet alleen de leden van Saturnus of WAV(V) spelers, maar ook buurtbewoners, familie, collega’s enzovoort.

In 2019 zijn er toernooien op:

  • Zaterdag 18 mei
  • Zaterdag 22 juni
  • Zondag 7 juli

 

Spelregels

Officiële spelregels

De belangrijkste verschillen met indoor volleybal
• Er wordt gespeeld met een team van 2 spelers, en er zijn geen reserve spelers.
• Er zijn geen vaste posities voor spelers in het veld.
• Er is geen middenlijn, er kan dus ook geen lijnfout gemaakt worden. Maar de tegenstander mag geen hinder ondervinden wanneer een speler onder het net doorkomt.
• Er wordt onderscheid gemaakt tussen hard en zacht contact:
• Een hard contact is bijvoorbeeld onderhands, met de knokkels of smashen.
• Een zacht contact is een bovenhands gespeelde bal, dit hoeft geen kort contact te zijn. Wel moet de bal loodrecht op de schouderlijn gespeeld worden en mag de bal maximaal 1 volledige omwenteling maken.
• Bij het opvangen van de bal van de tegenstander met een zacht contact is slechts 1 aanraking toegestaan, en moet de uitvoering technisch perfect zijn.
• Bij het spelen van de bal naar de tegenstander met een zacht contact moet de uitvoering technisch perfect zijn.
• Een blok telt als eerste contact, daarna mag de bal nog maar 2x worden aangeraakt.
• Er worden maximaal 3 sets gespeeld. De eerste en tweede set gaan tot 21 punten, en een eventueel benodigde de derde set tot 15 punten.
• In de eerste en tweede set wordt na iedere 7 punten van speelhelft gewisseld, en in de derde set na iedere 5 punten.

Wil je het nog uitgebreider doorlezen? Bekijk hier de pdf van de Nevobo met Officiële Spelregels Beachvolleybal 2017 – 2020.

Recreatieve spelregels

Bij recreatief beachvolleybal is het gebruikelijk om onderling af te spreken hoe er met de spelregels omgegaan wordt. Gebruikelijke afwijkingen daarop zijn bijvoorbeeld:
• Er wordt met meer dan 2 spelers gespeeld.
• Er wordt met reserve spelers gespeeld die doordraaien of wisselen.
• Het draaien van de bal bij een zacht contact wordt toegestaan.
• Om discussies te voorkomen over de juistheid van het zachte contact bij het ontvangen van de bal van de tegenstander of bij het spelen van de bal naar de tegenstander, wordt alleen hard contact toegestaan.
• Er wordt pas na elke set van speelhelft gewisseld.
• Spelvarianten zoals “king of the court” zijn mogelijk.

Contact

Voorzitter Ine saturnusbeach@saturnushc.nl 06 – 53592786
Verhuur Olaf verhuur.saturnusbeach@saturnushc.nl 06 – 15269327
Toernooi organisatie Sanne toernooi.saturnusbeach@saturnushc.nl 06 – 28625652
Toernooi organisatie Kas toernooi.saturnusbeach@saturnushc.nl 06 – 30250982
Toernooi organisatie Christian toernooi.saturnusbeach@saturnushc.nl 06 – 27883810
Materialen en website Peter materiaal.saturnusbeach@saturnushc.nl 06 – 19412432