volleybalvereniging saturnus hendriks coppelmans
Heren 2 stuurt concurrent met bijna lege handen weg
Saturnus HS 2 – Holyoke HS 1 op 20-01-‘18

3-1

25-15, 23-25, 25-15, 25-16Na 4 wedstrijdvrije weekenden mochten we vandaag de competitie hervatten tegen een nog onbekende tegenstander: Holyoke uit Belfeld. Zij hadden voor aanvang even veel punten als wij en dus was het een belangrijke pot om plek 2. Door de handblessure van Erik leek het erop dat we onthand zouden zijn, maar gelukkig hadden we Jonathan en Karel achter de hand.In de eerste set startten we in de meest logische opstelling: Kas/Willem in de diagonaal, Olaf en Chris als passer-lopers en natuurlijk Peter en Ton op de middenpositie. Meteen sloegen we de handen ineen en gingen fel en gretig van start. Holyoke had de beschikking over 2 goede aanvallers die vaak gezocht, maar niet altijd gevonden werden. Dat lag aan een goede servicedruk bij ons. Aanvallend konden wij ook onze punten maken en bij de tegenstander nam het aantal fouten hand over hand toe. Met name aan het eind van de set konden we makkelijk uitlopen en naar 1-0 gaan.
In de tweede set hadden we het een stuk moeilijker. We zagen dat Holyoke onze servicepass beter onder controle kreeg en we waren zelf aan het net slordiger. Kleine foutjes namen bij ons de overhand en we konden niet uitlopen. In de setfinale stonden we steeds net achter en deze set ging – misschien wel verdiend – naar de tegenpartij.
In het derde bedrijf gingen we niet bijzonder goed van start. Appie wisselde Erik voor Olaf en na een tijdje pakten we het niveau van de eerste set weer op en ontwikkelde zich een herhaling van de eerste set: wij waren stabiel, Holyoke maakte de fouten en er was niks aan het handje uiteindelijk.
Als ik set 4 moet samenvatten is dat niet moeilijk: het leek opnieuw erg op set 1 en 3. Holyoke kon af en toe een puntje scoren, maar ons aanvalsrendement was veel hoger en zodoende boekten we een mooie 3-1 overwinning.
A.s. zaterdag zijn we opnieuw vrij, maar daarna komt de week van de waarheid eraan. We spelen op 30-1 en op 3-2 (thuis) tegen S’62, de koploper uit Swalmen. Als we ons spel dan nog wat meer handen en voeten kunnen geven, worden het vast twee heel leuke potjes!
Teamfoto_Heren_2.JPG