volleybalvereniging saturnus hendriks coppelmans
fysio-afspraak  |   kleding  |   agenda  |   nieuwsbrief  |   contact  |   aanmelden trainingen/lid worden  
Seizoensafsluiting heren 2 bijna naar wens


Hornerhof/HHC HS 3 - Saturnus HS 2 op 21-04-‘183-225-23, 25-20, 15-25, 13-25, 15-11De laatste wedstrijd was een uitwedstrijd tegen de ploeg waartegen we het seizoen in september openden: het 3e team van Horn. Jonge gasten met veel technische bagage en veel potentie. Waar we in september eenvoudig met 4-0 thuis wonnen, wisten we dat dat vandaag veel moeilijk zou worden, ook gezien de stand.
Voltallig reisden we af naar Horn om daar in een oude donkere hal terecht te komen met zonderlinge belichting. De speelsters van dames 2 kunnen dat wellicht beamen. In de eerste set, met de niet helemaal fitte Chris op de bank, hadden we duidelijk opstartproblemen. We moesten nog erg aan de zaal wennen en waren niet alert genoeg. De jonge mannen van Horn serveerden goed en hadden ook weinig moeite ons blok te omzeilen. Zo liepen we achter de feiten aan en stond het in de setfinale 24-19. We kwamen door een paar goede punten terug tot 24-23, maar dat mocht niet baten. De tweede set was niet beter. We stonden in de passing nog steeds onder druk, waardoor de pass niet goed lag en ons aanvalsspel niet verrassend genoeg was. Te veel direct (service)fouten nekten ons. En zo stonden we 2-0 achter.

Gelukkig voor ons beschikt Horn buiten zijn basis ook over mindere goden en die mochten het in set 3 en 4 proberen. Dat had als gevolg dat hun aanvalskracht minder werd en ook de servicedruk. We konden daarvan gebruik door beter te gaan passen en meer aanvalsdruk op te bouwen. Daar kwam bij dat we in de service minder fouten maakten en het de tegenstander daarmee moeilijk maakten. Een lange servicereeks van Chris zorgde voor een comfortabele voorsprong. In set 4 zette de coach van Horn ook nog zijn 2e spelverdeler in en plots lukte bij de tegenpartij niks meer, waardoor we heel gemakkelijk op 2-2 kwamen.

De wedstrijd ging dus in een tiebreak eindigen. Horn startte weer in de beginopstelling en bij ons mocht Kas op de bank plaatsnemen en Erik speelde als diagonaal. We hadden inmiddels wat vertrouwen getankt en wilden heel graag de wedstrijd winnen en hadden daar ook kansen voor. Na 6-6 en 9-8 maakten we een paar persoonlijke fouten en daarna stond het 13-9. We konden ons vandaag niet meer oprichten en dat paste ook wel bij de wedstrijd. Mijns inziens terecht ging de winst naar Horn. We waren wel blij met de 2 punten, want daardoor haalden we de door ons gewenste 80 punten, maar de wedstrijd ging verloren en over het vertoonde spel konden we vandaag niet helemaal tevreden zijn. Om 22 uur konden we ons eindelijk in het bruisende nachtleven van Muzerijk storten, waar het eindfeest allang in volle gang was.

 

Het seizoen van heren 2 mag wel als een succes bestempeld worden. We zijn met 80 punten op plek 3 geëindigd en hebben maar 5 wedstrijden verloren waarvan 2 tegen de koploper en 2 met 3-2. Over het algemeen hebben we steeds een goed niveau gespeeld en hadden we – niet onbelangrijk – plezier in wat we deden. Als je veel wint is dat ook wel een logisch gevolg. De kans dat we volgend seizoen in deze samenstelling spelen is niet bijzonder groot, maar we zullen zien. Fijne zomer en bedankt voor het interesse in de verslagen van heren 2!

Teamfoto_Heren_2.JPG