volleybalvereniging saturnus hendriks coppelmans
fysio-afspraak  |   kleding  |   agenda  |   nieuwsbrief  |   contact  |   aanmelden trainingen/lid worden  
scheidsrechter
De commissie bestaat uit Jill Verhofstad-vd Burgt
   
scheidsrechter@saturnushc.nl  
 
 
Elk team is in principe verplicht een scheidsrechter (twee fluitbeurten per maand) te leveren. Voor teams die uitkomen in de regiodivisie (oude derde divisie) en heren promotieklasse geldt zelfs dat ze twee scheidsrechters (vier fluitbeurten per maand) moeten leveren.

Opgeven hiervoor en voor scheidsrechterscursussen kan bij de scheidsrechterscoördinator. Ook kan je bij haar terecht voor vragen over (interpretatie van) de spelregels. Als je al scheidsrechter bent kun je bij de scheidsrechterscoördinator terecht indien je graag hoger wil fluiten, of om een andere reden begeleiding en/of beoordeling wilt. 

 
Jill deelt de thuiswedstrijden in voor de verenigingsscheidsrechters.
Deze informatie krijg je via mail toegestuurd. Het is dus erg belangrijk om te zorgen dat de vereniging je goede email adres heeft. Als je ingedeeld wordt en je kunt niet is het belangrijk dat je zelf ruilt met een andere scheidsrechter. Veranderingen graag even via de mail laten doorgeven, zodat de scheidsrechterscommissie ook op de hoogte is en o.a. de zaalwachten juist kan informeren.
Als er tijden zijn, waarop je niet, of juist wel wilt fluiten, meld dit dan altijd zo snel mogelijk aan scheidsrechter@saturnushc.nl
 
Ben je 14 jaar, of ouder en wil je graag scheidsrechter worden geef je dan op bij scheidsrechter@saturnushc.nl
 nadat je de online-cursus van de NeVoBo hebt gevolgd, zie link.

Hier staan ook de nieuwe spelregels vermeld, dus ……. fluitje van een cent.
Slaag je voor deze online test, stuur dan een berichtje aan Karel.
 
Een aantal jaren geleden is in de Algemene Leden Vergadering besloten dat alle spelende leden (vanaf 14 jaar) verplicht zijn scheidsrechter te worden. Dit kan tegenwoordig gelukkig heel gemakkelijk door deze online test te maken. Via de site van de NeVoBo meld je je aan om de test te gaan doen. Het is geen moeilijke test. Als speler weten jullie allemaal hoe het in elkaar zit en je kunt altijd de regels raadplegen voordat je antwoord geeft.

Heel veel succes en dat er maar veel scheidsrechters bij mogen komen.
 
de scheidsrechterscommissie
Jill Verhofstad - vd Burgt